Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković razgovarao je sa predstavnicima Humanitarne organizacije „Muslim aid“ iz Sarajeva koja na području grada provodi projekat plasteničke proizvodnje.

„U Prijedoru je u dva navrata proveden projekat dodjele plastenika uglavnom ženama koje su ih stavile u upotrebu samoodrživosti, ali i u segmentu gdje je trebalo poboljšati uslove prethodne proizvodnje“, rekao je Đaković.

On je dodao da je ovo jedinstven slučaj da organizacija koja je dodijelila plastenike i provodila projekat došla u obilazak svih korisnika projekta plastenička proizvodnja.

„Oni su nam prenijeli svoje utiske i konstatovali da su svi plastenici u funkciji i da ih korisnici koriste u skladu sa projektom“, istakao je Đaković.

On je potvrdio da su Gradska uprava Prijedor i „Muslim aid“ učestvovali sa po 40 odsto vrijednosti projekta, a da je 20 odsto bilo učešće korisnika.

Direktor ove humanitarne organizacije Edina Šehić Saliji je istakla da je riječ o 40 plastenika i da je vrijednost projekta oko 100.000KM.

„Korisnici našeg projekta su bili i socijalno i materijalno ugroženi kao i one osobe koje se već bave plasteničkom proizvodnjom i koji su htjeli da unaprijede svoje kapacitete i da ta djelatnost postane samoodrživa“, rekla je Šehić Saliji.

Ona je izrazila nadu da će uspješna saradnja sa gradom Prijedorom biti nastavljena i na drugim projektima ove organizacije.

Prijedorgrad.org