Novi, treći uzastopni, a ukupno četvrti ovosezonski trijumf ostvarile su rukometašice “Mire” u prvenstvu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Savladale su zasluženo “Ilidžu” sa 38:37(18:18).

Gošće se nisu predavale do posljednjeg trenutka, a 23 sekunde prije kraja jedna od njihovih najboljih igračica, Jasmina Pavlović, postavila je konačan ishod meča.

Nakon toga, uslijedila je lopta za Prijedorčanke, koje su je, uz tajm-aut i sačuvale do kraja u posljednjem napadu, a ispostavilo se da je prednost stečena u samom finišu od šest golova razlike (37:31) i bila presudna.

Doduše, borbene i motivisane Ilidžanke su u svojim redovima imale raspoloženu na lijevom krilu i najefikasniju igračicu ovog uzbudljivog susreta Iris Škaljić.

U pojedinim trenucima smijeh je izazivao i sudijski par, sestre Martinović, koje su u određenim momentima susreta pokazale elementarno nepoznavanje rukometnih pravila.

Tako je pri samom kraju utakmice jedna od igračica gostujuće ekipe aut izvodila na liniji odbojkaškog umjesto rukometnog terena.

Pogrešne procjene na štetu obje ekipe teško je i nabrojati.

Domaće su do pobjede predvodile lijevi bek Božana Ćutković, preuzevši odgovornost na sebe da pogađa u drugom poluvremenu, kada se “lomio” rezultat, kao i Duška Tintor.

Ona se, uz golove koje postiže, sve zrelije nameće kao pravi vođa, spremna je da povuče kontru i pravovremeno na krilnim pozicijama “izbaci” Teu Sladaković i Unu Pjević koje su na ovom susretu igrale odlično u napadu pa su domaće imale “širinu” kada su napadale gol protivnica.

Sve to, uz kapitenski odnos “pivota” Jelene Mutić oko koje se mnogo toga pozitivnog “vrti”.

– Utakmica je bila neizvjesna do samog kraja. Imale smo dobar otpor Ilidžanki, ali smatram da smo zasluženo pobijedile. Očekuje nas još gostovanje u Bihaću gdje protiv istoimenog rivala, očekujemo novu pobjedu – istakla Ćutkovićeva, koja je pružila najbolju partiju od ljetošnjeg dolaka u “Miru”.

Prijedorčanke su, nakon teškog rasporeda na startu, u finišu jesenjeg dijela podigle nivo igre.

Ovom pobjedom pretekle su na tabeli “Ilidžu”, kao i ekipu “Hadžića”, pa sada sa 12 bodova zauzimaju sedmo mjesto.

– Bilo je određenih oscilacija u našoj igri, ali je evidentan kvalitet koji djevojke imaju. Bile su bolje, opustile su se malo na kraju, ali je najvažnije da smo ovojili sva tri boda – rekla je trener “Mire” Ljubica Ivetić.

Mira: Ilidža 38:37(18:18)

Prijedor
Dvorana: Mladost
Gledalaca: 100
Sudije: Ivana Martinović i Tijana Martinović (obje iz Teslića)
Sedmerci: Mira 4(4), Ilidža 9(7)
Isključenja: Mira 8 minuta, Ilidža 12 minuta

MIRA:
Pantoš, Pjević 4, Ćutković 10, Ganić, Subajac, Tintor 10, D.Gligorević, Ćorić, Bilbija, D.Mutić 3, Sladaković 6, J.Mutić 5, Perišić, M.Gligorević

ILIDŽA:
Mihajlović 3, Pavlović 7, T.Ždrale, S.Ždrale, Pašović 9, Tanović 2, Bećirhodžić, I.Škaljić 13, Hadžiselimović 3, Galijatović, N.Škaljić, Pandurević

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com