Pred punom salom Pozorišta Prijedor sinoć je održan Modno-scenski performans “FATALNA ŽENA” čiju cjelokupnu organizaciju, scenario, koreografiju i režiju, potpisuje Top model BiH Jelena Govedarica.

Ona je rekla da je glumica Mirela Predojević bila nepogrešiv tandem na sceni i dodala da je publika uz smijeh i aplauze prihvatila priču.

-Uspjela sam i presretna sam jer je ovo bio odličan prikaz mode kroz priču o političarki (Ana) i političarevoj ženi (Nevenka) koje dolaze u sukob jer Nevenka vidi u Ani, zamjenici svog muža, razlog zašto on gubi poziciju. Ana predstavlja samouvjerenu fatalnu pametnu ženu a Nevenka iskompleksiranu i hirovitu ženu koja pokušava biti fatalna tražeći ljubavnika. Međutim, sukob prestaje Aninin naporima da smiri i usmjeri Nevenku gdje ona na kraju postaje njena pomoćnica i samosvjesna žena koja pravim vrijednostima nastavlja kroz život, jer je muž otišao svojim putem – kaže Govedarica.

Dodaje da je zanimljiv detalj crvena ruža koju će pjevačica na scenu iznijeti na kraju, a koja je bila simbol prevara Nevenkinog muža, gdje će obje, kada su na pravom životnom putu, prihvatiti kao nebitnu informaciju uz smijeh.

-Super mame, poslovne žene (doktorke, profesorke, urednice, direktorice…), sportistkinje (Lucia Kimani, rukometašice, košarkašice), gosti AR SCOUTING iz Crne Gore, svi su bili na visi zadatka. Nataša Milosavljević Miss CG 2015, Olja Bajrami, Dijana Bliznac, našle su se u ulogama manekenki, osim muzičkog dijela – istakla je Jelena.

Olja Bajrami je na ovom Fashion show-u promovisala novu pejsmu “Mjesečar, specijalni gost dizajner Vladimir Di Krupsky je očarao prisutne kolekcijom svjetskog ranga „ARIA” inspirisanu aristokratkinjama koje su bile stub standarda, iz raznih kultura (istoka – Rusije i zapada – Njemačke ), realnih arijevaca, sjedinjenju raznih stilova (istoka – svega prenaglašenon i zapada – svega pojednostavljenog ).

-Upravo ove arijevce i njihove pečate u stilu i standardima je DI Krupsky sjedinio u jednu kompoziciju kao muziku, u današnji dan, u “Ariju” – rekla je Govedarica.

-Moram iskreno da priznam da mi se čitav šou jako dopao. Za razliku od onih krajnje svakodnevnih i često viđenih, ovo je bila umjetnost na sceni, od teksta, odlične glume, scenografije i modela koji su čitavu priču iznijeli na odličan način. Jeleni svaka čast na originalnosti i velikom trudu koji stoji iza čitavog ovog projekta da bi ovaj šou večeras bio kvalitetan. Može da služe za primjer. Impresivan spoj mode i glume na sceni koji nisam do sada imala priliku da vidim nigdje kod nas pa ni u svijetu i vjerujem da mnogi nisu, i da će se sa ovakvim jedinstvenim projektom ubrzo upoznati mnogi van ovih granica – rekla je Nataša Milosavljević, miss Crne Gore iz 2015.godine.

Modni studio “BURZIKA UNIQUE” predstavio je unikatne kapute i ponča ali i liniju haljina, košulja, suknji koje su nosile glumice u scenariju.

-Ovo što Jelena radi je svjetski zato sam odmah pristao da dođem.Toliko energije i ideja i talenta je uloženo da se ovo sprovede u djelo, impresivno. Nisam imao potrebe da dugo i naširoko sa Jelenom pregovaram, sve je teklo samo od sebe i zaista je ovo jedinstven spoj mode i glume na ovaj način. Moda djeluje bezazlena profesija ali iziskuje puno vremena, truda i napora – istakao je dizajner Vladimir Di Krupsky.

Sana linea predstavila je kolekciju jesen/zima 2017/2018 u kojoj su vladali zeleni, crveni i smeđji tonovi sa kvalitetnim materijalima i krojevima za poslovnu i samouvjerenu ženu.

-Odmah sam na poziv rekla da jer samo mjesto desavanja ali i Jelenina ideja da se okušam kao manekenka mi se dopala i ja sam oduševljena organizacijom mode na ovaj način. Publika je na moju novu pjesmu “Mjesečar“ sjajno reagovala dok smo uz nju izvodili modni performans – rekla je pjevačica Olja Bajrami.

Bio je ovo 53. Fashion show u koji je Jelena uložila sebe a prijedorska publika je to prepoznala.

Nije tu samo riječ o pukom predstavljanju mode kako je uobičajeno na sličnim dešavanjima.

Svaki modno-scenski performans Jelene Govedarice ima svoju jasnu poruku, svoju poentu, nešto o čemu se poslije priča, i nešto što “tjera” ljude da razmišljaju.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Jelena Govedarica