Susret između lidera na tabeli Prve lige Republike Srpske, Rudar-Prijedora, i premijerligaša Krupe, u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, koji je na programu danas u 13 časova na Gradskom tadionu u Prijedoru, privlači posebnu pažnju poklonika “najvažnije sporedne stvari na svijetu”.

Ovi rivali prvi put odmjeriće snage u pomenutom takmičenju, a u protekle dvije godine sastajali su se u Kupu RS.

U svom četvrtom finalu “rudari sa Sane” su se 2015. domogli prvog pobjedničkog pehara, slaveći kao domaćini sa 2:1 i u Krupi na Vrbasu rezultatom 2:0, da bi prošle godine, kao gosti, poklekli u osmini finala 1:2.

– U ovom momentu Krupa je favorit, a u prilog ovoj konstataciji idu njihove posljednje odlične partije i pobjeda nad aktuelnim šampionom mostarkim Zrinjskim. Na nama je da vidimo koliko možemo da pružimo sa jednom tako dobrom ekipom i gdje smo, kakve su nam vrijednosti, a koje u loše strane, kako bi ih ispravljali u budućnosti. Potrudićemo e da napravimo što pozitivniji rezultat u ovom dvomeču, Kup-takmičenja i jesu zanimljiva zato što donose moguća iznenađenja, pa ukoliko nam se ukaže prilika, pokušaćemo da ga priredimo – rekao je šef stručnog štaba “zeleno-crnih” Zlatko Jeliavac.

Strateg Prijedorčana, izvjesno je, neće moći da računa na jednog od najistaknutijih pojedinaca u prethodnom prvenstvenom meču protiv Željezničar Sport tima, Stefana Gavranovića, jer se prehladio, a mjesto u startnoj postavi zauzeće Draško Lolić, koji je izostao sa megdana Banjalučanima zbog tri žuta kartona.

Igraće i Nemanja Vejnović, mada je pod istom suspenzijom za predstojeći posljednji jesenji okršaj u borbama za bodove sa Kozarom iz Gradiške

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com