Po onoj, da nemaju šta da izgube, a puno mogu da dobiju, fudbaleri prijedorskog Rudara dočekuju Krupu u prvoj četvrfinalnoj utakmici Kupa BiH.

Kažu da ulogu favorita bespogovorno prepuštaju protivniku, ali ističu da će im dvoboj sa premijerligaškom ekipom biti motiv više, da pokažu sav svoj kvalitet na terenu.

“Svakako da će ova utakmica biti veliki izazov za nas. Oni su premijerligaška ekipa, u prošlom kolu su savladali šampiona Zrinjskog i zaista igraju odlično. Mi igramo u Prijedoru, nemamo šta da izgubimo, naš cilj je prvenstvo, da savladamo Kozaru u narednom kolu, ali ćemo sutra na ovu utakmicu gledati kao na najbitniju u sezoni”, rekao je Draško Lolić trener FK “Rudar-Prijedor”.

Draško Lolić je prošle sezone bio jedan od najboljih aktera prvoligaškog karavana u Srpskoj i a i ove je među najzapaženijim pojedincima lidera Prve lige Republike Srpske. Kaže, zadovoljan je svojim i igrama saigrača, a do kraja sezone očekuje da se njegov Rudar do posljednjeg kola bori za ulazak u Premijer ligu.

“Prezadovoljan sam igrama. Prošle sezone sam bio najbolji strelac ligaškog dijela sezone, što mi je dosta značilo nakon povrede koju sam doživio. Ove sezone igramo sjajno, i realno gledajući, mi i Zvijezda 09 borićemo se za ulazak u Premijer ligu. Nijanse će da odluče” kaže Draško Lolić.

Prije dolaska u Rudar, Lolić je nosio dres Krupe, a u taboru njegove nekadašnje ekipe pred utakmicu u Prijedoru ne kriju ambicije za nastavak sezone. Na oba fronta, cilj je otići što dalje.

“Naš fokus je na pokušaju da uđemo u polufinale Kupa. Ispred sebe imamo ozbiljnu ekipu Rudara. Nakon toga imamo još tri utakme u jesenjem dijelu prvenstva, i želja nam je da se što više približimo Ligi za prvaka, kako bi na proljeće ponovo bili u društvu najboljih klubova Premijer lige”, rekao je Slobodan Starčević, trener FK “Krupa”.

Uz Rudar i Krupu, čast fudbala Srpske među četvrfinalistima Kupa BiH, brani još ekipa Zvijezde 09, kojoj na putu do polufinala stoji Olimpik, a prva utakmice igra se u Sarajevu. Sutra će na teren još fudbaleri Sloge iz Siminog Hana i tuzlanske Slobode, dok je prvi duel derbija ove runde između Širokog Brijega i Željezničara, odgođen za 29.novembar.

ATV BL