Nakon što je Policijskoj upravi Prijedor, dana 18.11.2017. godine prijavljeno da je lice I.A. (1970) iz Novog Grada uputilo prijetnje licu S.A. (1975), takođe iz Novog Grada, radeći na rasvjetljavanju okolnosti prijave, policijski službenici su, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Gradu, izvršili pretres stambenih prostorija koje koristi lice I.A.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta automatska puška, jedan okvir i sedam komada pripadajućih metaka.

Nad licem I.A. izvršena je kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

Istog dana, u odvojenim aktivnostima, policijski službenici PU Prijedor, u Prijedoru izvršili su kontrolu vozila marke “Mercedes” kojim je upravljalo lice N.P.(1987) iz Sanskog Mosta, kom prilikom je u vozilu pronađen i privremeno oduzet plinski revolver.

Policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje na utvrđivanju odgovornosti lica za počinjeni prekršaj po Zakonu o oružju i municiji.

PU Prijedor
Foto – ilustracija