Nisu imali dosta publike, ali itekako su imali ogromnu ljubav prema sportu, svoje roditelje, te razigranost i nadu, kao putokaz za srećniju budućnost.

Riječ je o djeci pomalo uspavane Ljubije, učenicima Osnovne škole “Mladen Stojanović” koji su sportom pokazali da se život u ovom mjestu ne smije ugasiti i da ono ima svoju budućnost, a to su najmlađi.

Tradicionalnim jesenjim krosom učenici od cicibana pa do onih najstarijih iz područnih odjeljenja i centralne škole pokazali su svoju spremnost i odanost zdravom načinu života – sportu.

Nekada je takmičenje u krosu u Ljubiji bilo jedna od najljepših sportskih manifestacija.

Nakon više od petnaest godina pauze, kros se održava ponovo već četiri godine za redom.

Milica Bilbija, učenica osmog razreda i ove godine osvojila je prvo mjesto u kategoriji djevojaka, srećno i zadovoljno za naš sajt ističe da nije očekivala pobjedu već joj je bitno učestvovanje.

-Nisam očekivala pobjedu, ali eto. Važno je biti dio ove manifestacije – priča nam Milica koja već kako kaže tri godine trenira rukomet.

Vojin Badnjar, profesor fizičkog vaspitanja rekao nam je da je šteta što nema više djece kao ranije.

-Ovo je za djecu praznik. Nadamo se da će to biti i sljedećih godina jer ovo je najljepši dan u Ljubiji u cijeloj školskoj godini – poručio je Badnjar.

Borislav Panić, učenik petog razreda koji je osvojio prvo mjesto rekao nam je da prvi put učestvuje na krosu u ovoj varošici, te istakao da nije očekivao pobjedu.

-Srećan sam što sam dio ovog druženja – kratko i radosno nam je rekao Panić.

Mladost, ljepota, galama, vriska, razigranost, a nadasve sloga, to je ono što Ljubiju oživljava i budi iz uspavanosti.

Tekst i foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com