Rudar-Prijedor je ostvario i petu uzastopnu pobjedu u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, savladavši u Krupi na Vrbasu banjalučkog Željezničar Sport tima sa ubjedljivih 5:1.

Izabranici trenera-igrača Branislava Krunića, poslije čije akcije po desnoj strani u uvodnim minutima nisu uspjeli da savaladaju golmana Đorđa Šarca, koji je sjajno reagovao, već su pred kraj meča pogotkom Jovana Vladimira Pavlovića, čiji je ovo bio oproštaj od dresa “Želje” samo ublažili visok poraz.

Ujedno mreža Šarca se zatresla, a prethodno je 518 minuta bila netaknuta.

– Još jednom se potvrdilo da kada imamo disciplinu i odgovornost u igri, uz maksimalno zalaganje svih igrača, problema oko rezultata nema. Čestitao bih svojim momcima na pobjedi, ali i ovom uspješnom nizu od pet “vezanih” trijumfa. Nije lako igrati pod psihološkim pritiskom, posebno što smo u jednom trenutku bili u bodovnom zaostatku u odnosu na najvećeg konkurenta u borbi za prvo mjesto Zvijezdu 09 iz Etno sela Stanišići. Sada je stvar u našim rukama, neosporno je da imamo kvalitet, pravu atmosferu u ekipi, koja je rekao bih familijarna, ali očekuju nas još mnoga iskušenja u kojima moramo potvrditi svoju snagu – istakao je šef stručnog štaba Zltko Jelisavac.

Rivala iz banjalučkog “predgrađa” načeo je Nemanja Pekija, najbolji akter susreta bio je dvostruki strijelac Aleksandar Vojnović, a njemu uz rame Stefan Gavranović, koji je postigao peti gol. Svakako da je poseban ton igri davao i Ognjen Jaćimović, golgeter “rudara sa Sane”, koji je deveti put ove sezone pogodio cilj, ali i proigravao svoje saigrače, dok je u odbrani neprelazan bio Nemanja Vejnović.

– Znali smo da će mlada ekipa Željezničar Sport tima, poslije pobjede na gostovanju dobojskog Slogi imati puno motiva, ali i način kako da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Trener Jelisavac insistira na strpljivosti svih 90 minuta, vjeruje u nas da ćemo i kada se šanse ne iskoriste, na kraju proraditi, pod pretpostavkom da imamo čvrstinu u odbrani. Ukoliko, što je za očekivati kod kuće savladamo u krajiškom derbiju Kozaru iz Gradiške, mirno na prvom mjestu možemo na “zimski san”, a na proljeće nastavimo trku za povratak u Premijer ligu BiH, gdje nam je i kao klubu koji će obilježiti 90 godina postojanja, i mjesto-rekao je Jaćimović.

U međuvremenu, već u srijedu, 22.novembra Rudar-Prijedor u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine dočekuje premijerligaša Krupu iz Krupe na Vrbasu.

Biće to prava prilika da se “zeleno-crni” i sami uvjere u svoje mogućnosti protiv jednog izuzetnog protivnika, kojeg sa klupe više nego uspješno predvodi njihov nekadašnji strateg Slobodan Starčević.

Ujedno, za očekivati je da tribine Gradskog stadiona budu punije, jer su to igrači, koji zauzimaju lidersku poziciju na tabeli elite Srpske i zaslužili.

Podršku svojih vjernih “Alkohol bojsa”, koji su ih i u kanjonu Vrbasa ispratili aplauzima i ovacijama bez sumnje će imati.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com