Košarkaši Prijedora su u derbiju krajiških rivala, u okviru petog kola prvenstva Prve lige Republike Srpske, doživjeli poraz od OKK Borca 65:70 (22:19, 18:19, 16:13, 9:19) poslije uzbudljive završnice.

Nakon startnih 0:4, iako oslabljeni neigranjem Marka Blaza i Nemanje Bilanovića, iz zdravstvenih razloga, brzo su domaći preuzeli konce igre u svojim rukama i u drugoj četvrtini poveli sa 33:22, a još jednom su u tom periodu imali 11 poena viška.

I drugo poluvreme, nakon “velikog odmora” počelo je sa četiri uzastopna poena gostiju za malu prevagu (40:42), da bi dugo takmaci bili u “egalu”, a Prijedočani su u finišu imali vođstvo od 58:51, da bi na kraju, kada se sumira sve viđeno, zasluženo poklekli.

– Čestitao bih OKK Borcu na zasluženoj pobjedi, jer je u ovom trenutku kvalitetniji, imao je “dužu” klupu i to je i presudilo u konačnom ishodu. Imali smo pred ovu utakmicu ogromne probleme. Nastupili smo sa devet igrača, bez dvojice iz prve “petorke”, a taj hendikep bilo je teško nadoknaditi. Pohvalio bih svoje momke koji su dobro parirali gostima i u par navrata malo je nedostajalo da dobijemo utakmicu. Na kraju nismo imali dovoljno koncentracije i iskustva. Brzopleto smo uputili neke šuteve, imali smo problem pod tablom, a rival je imao dva dominantnija igrača u skoku što je bilo teško nadoknaditi. Pokušavali smo da sa nižom petorkom ubrzamo ritam, da im presjecamo napade, na momente smo to uspijevali, na momentu nismo, ali mogu da budem nezadovoljan našim izdanjem-rekao je trener ekipe kluba sa imenom grada na Sani Danilo Palalić.

Banjalučani su ujedno prekinuli i neugodnu tradiciju, pošto su u prethodnih sedam utakmica u okršajima sa Prijedorčanima doživjeli poraze.

– Znali da utakmica sa Prijedorom neće biti lagana, što zbog tradicije, što ekipe koja igra protiv nas. Odlično je vođena od strane trenera Palalića sa dosta mladih i agresivnih košarkaša. Nismo uspjeli da na samom startu meča iskoristimo neke naše prednosti, naročito visinsku prednost pod tablom. Bili smo “mekani” u duelu, ali definitno u drugom poluvremenu prilagodili smo se igri sa našom nižom postavom, a presudan je bio veći broj naših igrača i energija koju smo imali-naglasio je trener OKK Borca Bojan Božić.

KK Prijedor: OKK Borac 65:70 (22:19, 18:19, 16:13, 9:19)

Prijedor
Dvorana: ”Mladost”
Gledalaca: 250
Sudije: Goran Stojančević (Bijeljina) Dario Damjanović (Banjaluka) i Goran Majstorović (Vlasenica)

PRIJEDOR:
Pašić, Rajković 17, Vujmilović 15, Stakić 8, Vuković 5, o.Bilanović 2, Ivetić 8, Todorovac 10, Tadić.

OKK BORAC:
Nikolić 21, Barbarez 5, Aničić 2, P.Lončar 10, Putnik 5, S.Lončar 8,Pucar 5, Samardžić 6, Stupar, Kovačević, Ćulum 2, Mikeš 6

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – srpskacafe.com