Najbolji sportisti Prijedora za 2017.godinu biće proglašeni 22.decembra na tradicionalnoj manifestaciji „Izbor sportiste godine“ koja će biti organizovana u Pozorištu Prijedor.

Organizacioni odbor manifestacij je nakon sjednice uputio poziv svim sportskim kolektivima na području grada Prijedora da dostave prijedloge svojih kandidata.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je predsjedavao ovim odborom istakao da je ovo tradicionalna manifestacija koja okuplja sportiste i sportske radnike i izbora najboljih među njima.

“Nadam se da ćemo i ove godine imati dosta prijedloga, jer grad Prijedor je grad mladosti i sporta koji su njegovi ambasadori širom svijeta i ponekad je vrlo teško izabrati najbolje”, rekao je Đaković.

Na sjednici Organizacionog odbora izabrani su članovi žirija i lokalna medijska kuća Informativno poslovni centar “Kozarski vjesnik” je zadužena za organizacione pripreme ovog sportskog događaja u gradu.

Direktor IPC “Kozarskog vjesnika” Zoran Sovilj rekao je da sportski klubovi svoje kandidate za izbor najboljih sportista mogu prijaviti do kraja ovog mjeseca.

On je dodao da će se birati najbolji sportista, najuspješnija muška i ženska sportska ekipa, najbolji sportski radnik i trener, te najbolji mladi sportista, a da će kompanija “Arselor Mital Prijedor” nagraditi desetak najuspješnijih perspektivnih mladih sportista.

Generalni pokrovitelj manifestacije „Izbor sportiste 2017.godine“ je grad Prijedor.

Prijedorgrad.org