Premijernu utakmicu 15.kola prvenstva Prve lige Republike Srpske koja se igra ovoga petka, Rudar-Prijedor iščekuje sa liderske pozicije i četiri “vezana” trijumfa u borbama za bodove, a želja “rudara sa Sane” je da i poslije gostovanja Željezničar Sport timu u Krupi na Vrbasu na njoj i ostane.

– Očekuje nas još jedna teška utakmica u nizu. Ekipa “Želje” je najmlađa u ligi, ali je predvođena igračem-trenerom Branislavom Krunićem, koji je odlično vodi. Pokazala je u dosadašnjem toku prvenstva da nije slučajno tu gdje jeste. Mogu ravnopravno da se nose i sa rivalima iz gornjeg i donjeg dijela tabele, u proteklom kolu ostvarili su značajnu pobjedu u Doboju nad Slogom, a sigurno je da će im to dati dodatni motiv – priča šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Strateg “zeleno-crnih”, koji odlično poznaje pomenutog rivala, jer su njegovi izabranici igrali i prijateljske utakmice sa Banjalučanima, upravo ističe njihovu mladost, pominjući Bojana Markovića, Dejana Bosančića, Ostoju Šaulu i ostale, ali i iskustvo pomenutog Krunića i golmana Mladena Kukrike.

– Dobro su sve uklopili, ali mi znamo svoj cilj. Idemo u Krupu na Vrbasu da pokušamo da ostvarimo pobjedu, kojom bi bili sve bliži jesenjoj tituli. Mislim da su moji igrači svjesni tog cilja i da će učiniti sve kako bi imali pristup, disciplinu i odgovornost u igri koji su imali u posljednjim utakmicama, a onda rezultat ne bi trebao da izostane – jasan je Jelisavac.

Uspješni stručnjak sa već 110 utakmica na klupi Rudar-Prijedora sa svojim najbližim saradnikom Sašom Keranovićem može da računa na sve raspoložive snage izuzimajući Draška Lolića, koji ima tri žuta kartona, ali su ovu kaznu odradili Demir Jakupović, Aleksandar Vojnović i Ljubiša Pecelj, pa će konkurisati za startnu postavu.

Optimista je i golman Đorđe Šarac, čija je mreža ostala netaknuta u prethodnih 430 minuta, a odbrana bi i trebala da podnese veliki teret protiv rastrčanih Krunićevih pulena.

– Respektujemo i poštujemo Željezničar Sport tim. Ipak, vjerujem u sebe i svoje saigrače. Nadam se da uz zajednički trud i maksimalno zalaganje, ukoliko pružimo partiju kakva se od nas očekuje, možemo ostvariti pozitivan rezultat. Motiva svakako imamo, jer smo fokusirani ka zacrtanom cilju prije početka prventva u eliti Srpske, osvajanju prvog mjesta. Sa tri boda bićemo nadomak zadržavanja liderske pozicije nakon jesenje etape takmičenja – naglasio je Šarac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com