Rudar-Prijedor je u derbiju 14.kola Prve lige Republike Srpske, kao domaćin četvrtom uzastopnom pobjedom savladao Tekstilac Kort sa 2:0.

Bila je to prva pobjeda “rudara sa Sane” nad klubom iz Dervente u osmom megdanu u ovom rangu takmičenja, poslije prethodnog skora od četiri remija i tri poraza.

Mrežu iskusnog kapitena gostiju Dejana Plisnića u 57.minuti načeo je Draško Lolić, a u sudijskoj nadoknadi matirao ga je i golgeter domaćih Ognjen Jaćimović.

-Tekstilac Kort je uvijek za nas bio neugodan protivnik i drago nam je da smo ga konačno pobijedili. Iz utakmice u utakmicu, kako sezona odmiče, igramo sve bolje i bolje. Još to nije naš maksimum, jer s pravom imamo ambicije povratka u Premijer ligu BiH, ali ima još dosta da se igra. Borićemo se za titulu šampiona Srpske do kraja – rekao je kapiten Prijedorčana Nemanja Marić, najbolji igrač susreta.

Naime, za Maru, koji je pobjednik činjenicom da je, kada mu je svojevremeno Zoran Mijić spasao život nakon gušenja jezikom u prijateljskoj utakmici protiv Borca iz Kozarske Dubice, odlučio da nastavi karijeru, nema izgubljene lopte.

Ima ga svuda, da presječe napad protivnika, ukliza kad treba, ali i započne akciju svojih saigrača.

Univerzalac, za oba boka, veznu liniju i zaprijeti u napadu kad zatreba, da bi ga svaka ekipa poželjela za vođu.

– Znali smo i u najavi utakmice pretpostavili da na očekuje teška i zahtjevna utakmica, što se i potvrdilo na terenu, jer je riječ o neugodnom rivalu. Kontrolisali smo utakmicu, “nismo gubili glavu” i strpljivo smo pokušavali da ugrozimo gol protivnika. Postigli smo prvi pogodak, a možda je drugi došao prekasno. Odgovornost, disciplina i htijenje u igri, koju su momci ispoljili, bili su presudni da konačno pobijedimoTekstilca i ostanemo u vrhu tabele – rekao je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Mreža Prijedorčana, koji su bili oslabljeni neigranjem Aleksandra Vojnovića, Demira Jakupovića i Ljubiše Pecelja, zbog žutih kartona, ostala je netaknuta i poslije 430 minuta.

Doduše, mogao je u 44.minuti da je zatrese prvi strijelac lige Aleksandar Milaković, imao je kolosalnu šansu, ali je golman domaćih Đorđe Šarac pokazao sjajnu psihološku stabilnost u trenucima kada je rezultat bio 0:0 i odbranio njegov šut, izbacivši loptu u korner.

– Sigurno je da smo postigli gol pred sam kraj prvog dijela i odlazak na odmor utakmica bi dobila drugu priču. Ipak, evidentno je da nismo odigrali onako kao što znamo. Rudar je bio bolji, posebno u drugom poluvremenu, više je napadao i želio pobjedu do koje je zasluženo došao – naglasio je trener Dervenćana Marko Stojić.

SA “ŽELJOM” U PETAK

Svoj meč 15.kola protiv Željezničar Sport tima Rudar-Prijedor će odigrati u petak, 17.novembra u Krupi na Vrbasu, najavio je sportski direktor Nedžad Žerić, od čijeg dolaska na ovu funkciju se samo nižu trijumfi.

– Izašli smo u susret “Želji”, s obzirom da i njihovi termini zavise od Krupe. Nama će to i dobro doći, pošto u srijedu 22. novembra dočekujemo u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH upravo Krupu i želimo da se predstavimo u što ljepšem izdanju protiv ovog bh. premijerligaša i imaćemo vremena da se što bolje spremimo – istakao je Žerić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com