Svaki pravi ljubitelj boksa zna da ukoliko se jedan od aktera meča nađe na koljenima to znači njegov poraz.

Međutim, „Afrički kralj“ iz Prijedora, bokser Slađan Janjanin, noćas se našao na koljenima, a pobijedio je.

Slavio je u jednoj od onih najvažnijih životnih borbi.

Na prosidbu upriličenu u novom prijedorskom „Picasso“ klubu, njegova djevojka Milica rekla je „da“.

Iako je u ringu uvijek beskompromisan, iako se njegovo srce i duša nikada ne predaju, iako uvijek izgara do kraja i do pobjede, ovaj puta Slađan se predao.

Predao se svojoj Milici i ljubavi koju prema njoj osjeća.

I nije mu smetalo da klekne i zaprosi svoju djevojku pred brojnim sugrađanima, na javnom mjestu.

-Kada sam s njom, ništa mi nije teško, ništa mi ne smeta, ničega se ne bojim, spreman sam na sve. Znate onaj osjećaj kad ne možete bez nekoga. Ja ne mogu bez Milice. Iako se zabavljamo tek nekoliko mjeseci, vrlo brzo sam znao da je ona ta. Zato sam se i odlučio na prosidbu, siguran da će odgovor biti pozitivan. – priča mladi Prijedorčanin, srednji od trojice braće boksera iz porodice Janjanin.

Kaže da u ringu pred svoje mečeve nema tremu ali dodaje da su mu se sinoć „tresle“ ruke.

-Nije mi bilo svejedno. Siguran sam da je Milica ovo očekivala, možda ne večeras već tek na dočeku Nove godine. Bio sam siguran i u njen odgovor ali opet… Drago mi je da su pored mene bili braća Dražan i Miloš, budući kum Siniša i ostali prijatelji. Sada ću imati motiv više kada ulazim u bokserski ring. Ljubav koju osjećam prema Milici daće mi dodatnu snagu da iz svake naredne borbe izađem kao pobjednik. Da stignem do Amerike, do Las Vegasa…i ko zna, možda se upravo tamo i vjenčamo.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com