Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i direktor Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić potpisali su danas u Prijedoru sporazum kojim se regulišu međusobni odnosi na početku realizacije projekta „Izgradnja raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja u Prijedoru“.

Gradonačelnik Đaković je pojasnio da je u pitanju uređenje raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja u Ulici 29.novembra i magistralnog puta M4 Banja Luka – Novi Grad koji že omogućiti bolji protok saobraćaja u gradu.

„To je jedan od projekata iz regulacionog plana grada Prijedora i po završetku pripremnih radnji očekujemo da će radovi početi na proljeće“, rekao je Đaković.

Direktor JP „Putevi Republike Srpske Nenad Nešić je izjavio da su potpisivanjem ovog sporazuma definisana sva prava i obaveze i da je njime ubrzana realizacija ove kružne raskrsnice.

„Ovim projektom će se dobiti veća propusna moć i veći protok vozila te bezbjednije odvijanje saobraćaja“, rekao je Nešić.

Radove na novom kružnom toku, čija je vrijednost 450.000 KM, finansiraju JP “Putevi Republike Srpske“, dok će imovinske pravne odnose kao i reviziju projekta regulisati grad Prijedor.

Prijedorgrad.org
Video – RTRS