Rukometašice “Mire” su u derbiju klubova iz Republike Srpske, u okviru osmog kola Premijer lige BiH, zasluženo savladale ekipu “Dubice” sa 31:25(12:8).

Poslije jstartnog vođstva gošći (0:1) Prijedorčanke su uzastopnim golovima Dragane Mutić povele sa 4:2 i zahvaljujući najboljoj igračici susreta golmanu Mariji Gligorević u 25.minuti uspjele da se “odlijepe” na tri gola viška (10:7).

U međuvremenu izabranice trenera Borisa Suvajca, koje su imale i veliku podršku svojih navijača, su tri puta stizale do izjednačenja.

Dubičanke, u čijim redovima je blistala Jovana Ilić, najefikasnija na terenu, svoju priliku za preokret propustile su u nastavku, kada od 16:11 (37.minuta) smanjuju u 41.minuti na 18:16, tim prije što su u dva navrata imale i dvije igračice više u polju.

U 50.minuti rezultat na semaforu glasio je 24:21, a kada je pet minuta kasnije Dragana Mutić drugim “vezanim” golom, sa linije od sedam metara donijela pet golova viška svojim saigračicama (28:23) pitanje pobjednika se već uveliko naziralo.

-Djelovale smo kao kolektiv. Presudna je bila naša veća želja za pobjedom. Sigurno je da sada sa mnogo više motiva ulazimo u naredne susrete i pokušaćemo da pobijedimo u Jablanici “Neretvu”, koja se nalazi u donjem dijelu tabele – rekla je najefikasnija u pobjedničkom sastavu Dragana Mutić.

Bio je to drugi trijumf domaćih ove sezone, uz šest poraza, dok su njihove rivalke iz Kozarske Dubice najprijatnije iznenađenje, kao debitantkinje, sa šest pobjeda, tek drugi put poklekle, uz gubitak sva tri boda na gostovanju šampionskoj ekipi “Gruda”.

-Čestitala bih svojim igračicama prije svega na veoma dobroj odbrani, koja je bila na visini zadatka, a svoj maksimum dala je golman Marija Gligorević. Nadam se da je ovo pravo izdanje “Mire” i da ćemo pružati sve bolje i bolje partije – rekla je trener Prijedorčanki Ljubica Ivetić.

Vrijedi pohvaliti i Dušku Tintor, koja je pogađala kada je to bilo najpotrebnije, a zavidan učinak imala je u megdanu potkozarskih rivala čuvar mreže Dubičanki Ivana Banjanin.

-Nismo se nadali porazu, malo opuštenije smo ušli u utakmicu, a meni su bitnije, od mojih golova, pobjede. Bili smo lošija ekipa od “Mire”, koja nas je zasluženo pobijedila. Ovaj neuspjeh boli, ali okrećemo se narednim mečevima sa željom da i dalje ostanemo u samom vrhu tabele – rekla je Ilićeva.

Bez sumnje 16-godišnja Jovana dokazala je da je istinski rukometni “biser”, jer je potvrdila epitet prvog strijelca premijerligaške bh.konkurencije, pošto je do sada postigla ukupno 99 golova u osam mečeva, odnosno 12,37 u prosjeku po utakmici.

-Čestitao bih domaćinu na zasluženoj pobjedi. Stalno pričamo da smo bolji entitet, međutim, činjenica je da u Premijer ligi BiH igra deset klubova iz FBiH, a samo dva iz Republike Srpske. Želja nam je da Prijedorčanke I dalje pobjeđuju, da zajedno sa nama ostanu u elitnom rangu, a da u njega kada ulaze kao predstavnici RS svi klubovi i ostaju – rekao je predsednik ŽRK “Dubica” Jovica Šuman.

ŽRK Mira: ŽRK Dubica 31:25(12:8)

Prijedor
Dvorana: “Mladost”
Gledalaca: 200
Sudije: Irhad Mešić (Sarajevo) i Ognjen Šatordžija (Zenica)
Sedmerci. Mira 2(1), Dubica 5(5)
Isključenja: Mira 12 minuta, Dubica 12 minuta
Crveni kartoni: Dragana Mutić (Mira) u 57. i Helena Ćurić (Dubica) u 30.minuti (obje zbog trećeg isključenja od po dva minuta)

ŽRK MIRA:
Pantoš, Pjević, Ćutković 5, Ganić, Suvajac, Tintor 7, D.Gligorević, Ćorić, Bilbija, D.Mutić 10, Sladaković 5, J.Mutić 4, Perišić, M.Gligorević-19 odbrana

ŽRK DUBICA:
Đenadija, Ćurić, Ilić 15, Arnautović, Tepić, Banjanin-14 odbrana, Majkić, Stojnić,Slijepčević, Pejaković 3, Kondić, Mirnić, Misirača, Kunovac 2, Kremenović 1, Ignjatović 4

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com