Na terenu nema Srba, Bošnjaka i Hrvata, samo igrača Omladinskog fudbalskog kluba Brdo.

I svi su odlični suigrači, još bolji drugari – tako pričaju u tom prijedorskom, multietničkom, sportskom kolektivu, poznatom po igračima koji na treninge dolaze iz nekoliko opština.

Ne zanima nas nacionalnost već ljubav prema fudbalu i istinsko drugarstvo koje godinama njegujemo, kažu igrači.

“Saigrači su izvanredni kao i treneri, izvanredno se slažemo”, rekao je kapiten OFK Brdo Vahid Karupović.

“Super, stvarno, tu sam već sedam godina, nikakvih problema nema što se tiče nacionalnosti. Malo ko ima to i drago mi je što je to tako ovdje”, rekao je golman OFK Brdo Jadranko Vidović.

Ono što kažu igrači, potvrđuje i rukovodstvo kluba.

Ponosni su na momke koji ostavljaju srce na terenu igrajući u Regionalnoj ligi zapad.

Kao i svaki sportski kolektiv, imaju problema ali onih materijalnih jer valja skupiti novac za opremu i gostovanja.

Međutim, sve se to prevaziđe kad se vidi sloga koja krasi Brdo.

“Jedino mi je ponos što okupljamo tu omladinu, neka ih tu na sportskom terenu, imaćete prilike i da vidite, u nas je svaki trening 20-ak igrača na treningu i moj najveći je ponos da se takmičimo u tom rangu i imamo tu omladinu na stadionu gdje zaboravljaju sve druge stvaril, onda im je jedino sport u glavi. Najveća je dobit da imamo slogu među igračima, to je jedini kriterijum koji zahtijevam”, rekao je predsjednik OFK Brdo Ismet Imširević.

“Ovakav klub može da pošalje divnu poruku za sve druge klubove koji su jednonacionalni, razumijete. Ljepše da na sima od svuda, ne samo da smo samo mi jedini tu koji predstavljamo nešto. Neka ima i ovih i onih, vrijeme je bilo kakvo jeste ali danas se već gleda u budućnost”, rekao je potpredsjednik OFK Brdo Naser Bačić.

OFK Brdo osnovali su, 2005. godine, sportisti iz naselja sa lijeve obale Sane.

Time je nastavljena tradicija nekoliko, prijeratnih, fudbalskih klubova koji su postojali u Bišćanima, Hambarinama, Čarakovu, Rakovčanima i Rizvanovićima.

Danas ispisuju nove stranice klupske istorije, one na kojima će, pored rezultata, ostati i trag o zajedništvu kojim se Brdo ponosi.

ATV BL