U okviru 14.kola prvenstva Prve lige Republike Srpske fudbaleri Rudar-Prijedora na svom terenu dočekuju uvijek neugodni Tekstilac Kort iz Dervente.

-Očekuje nas jedan nezgodan protivnik što je i pokazao u dosadašnjem toku šampionata. U prvenstvu ga nikad nismo pobijedili a u 3.kolu smo dali tek prvi gol u Derventi. Sve to nam je motiv više da ih pobijedimo, imajući u vidu da smo ih dobili u meču Kupa BiH nakon boljeg izvođenja penala – rekao je trener „zeleno-crnih“ Zlatko Jelisavac.

On je dodao da ova utakmica pada u nezgodno vrijeme imajući u vidu da je čak pet igrača „rudara sa Sane“ nastupalo ove sedmice za U21 selekciju Republike Srpske koja je igrala prijateljski susret sa subotičkim Spartakom.

-Osim situacije da nekoliko dana na treninzima nismo imali sve raspoložive snage nadovezala se i činjenica da će sa susreta protiv Dervenćana zbog tri žuta kartona uzostati tri veoma bitna igrača, Aleksandar Vojnović, Ljubiša Pecelj i Demir Jakupović. Naš protivnik ima ekipu koja je spoj mladosti i iskustva, imaju igrače koji u kontinuitetu igraju zajedno, tu su Jolović, Kovač, najbolji strijelac lige Milaković, pojačani su Perićem i Zarićem. Nadam se da će to biti dodatni motiv da nastavimo sa dobrim partijama koje pružamo u zadnje vrijeme i da ćemo pobjedom ostati u vrhu tabele – istakao je trener Prijedorčana.

Jelisavac je izrazio nadu da će svi prvotimci shvatiti svoju odgovornost i značaj meča, da će disciplinovanom igrom i pravim pristupom učiniti sve da se dođe do pobjede.

Pouzdani „štoper“ Nemanja Pekija očekuje „tvrdu“ utakmicu ali i nastavak serije dobrih rezultata svoje ekipe.

-Poznajemo Tekstilac, znamo da se radi o čvrstoj ekipi, ali želimo pobjedu kako bi nastavili trku sa Zvijezdom 09. Svi igrači koji dobiju šansu da zaigraju daće sve od sebe da ostvarimo četvrti uzastopni prvenstveni trijumf – dodao je Pekija.

Susret između Rudar-Prijedora i Tekstilac Korta igra se u subotu od 13:30 časova a sudiće ga Slađan Došlo iz Istočnog Sarajeva.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com