Fudbaleri Rudar-Prijedora ostvarili su vrijednu gostujuću pobjedu u okviru 13.kola prvenstva Prve lige Republike Srpske.

Prijedorčani su slavili u Donjem Šepku protiv domaćeg Naprijeda rezultatom 2:0 (1:0).

Ovom pobjedom “rudari sa Sane” su ostali bodovno poravnati sa Zvijezdom 09 ali je sada ekipa iz Etno sela Stanišići lider jer ima bolju gol-razliku nakon pobjede protiv Kozare od 5:1

Prijedorčani su odlično krenuli u meč pa su nakon početne inicijative poveli u 10.minuti.

Draško Lolić je uputio povratni pas do Aleksandra Vojnovića koji se sa oko 25 metara odlučio na šut, udarac je bio precizan, pa je lopta završila pod prečkom pored nemoćnog golmana Arnautovića.

Bio je to odličan trenutak da ovaj 21-godišnjak postigne prvi ovosezonski pogodak za Rudar-Prijedor.

Nakon primljenog gola domaći su pokušali težište igre da pomjere pred gol “rudara sa Sane” ali u tome nisu uspjevali.

Kada u tome nisu uspjeli krenuli su sa nešto oštrijim startovima, a ni gosti im nisu ostajali dužni pa je sudija Njegomirović do kraja prvog dijela igre imao “pune ruke” posla te je podijelio čak sedam žutih kartona.

Izabranici trenera Jelisavca bolje su počeli i nastavak a Nemanja Pekija je propustio dobru priliku da udvostruči prednost svoje ekipe jer je u 50.minuti nakon kornera iz dobre pozicije glavom šutirao pored stative.

Pokušao je Dragan Alimpić nešto da promijeni uvođenjem Trifkovića ali se do zadnjih desetak minuta susreta uglavnom igralo između dva šesnaesterca.

Domaći su preskakali igru i pokušavali doći do izjednačenja, a gosti su “držali” loptu na sredini i “vrebali” iz kontra napada da osiguraju trijumf.

Igrala se 80.minuta kada je Napredak propustio idealnu priliku da postigne pogodak.

Kapiten Branko Jevtić je izbjegao ofsajd zamku Prijedorčana i dobivši loptu u prostor izbio sam pred golmana gostiju na 20-ak metara iskosa sa desne strane.

Međutim, Đorđe Šarac je izašao gotovo na ivicu šesnaesterca, “ušao” u njegov šut, sjajno intervenisao i spasio siguran pogodak.

Odmah potom pokrenuo je kontru koja je rezultirala sa golom na drugoj polovini terena.

Lopta je stigla do najboljeg pojedinca današnjeg susreta Vojnovića, on je “nanizao” nekoliko domaćih igrača te centrirao na drugu stativu gdje Ognjenu Jaćimoviću nije bilo teško da podmetne nogu i postigne sedmi pogodak u ovom šampionatu za, ispostaviće se kasnije, konačnih 0:2.

Napredak (Donji Šepak): Rudar-Prijedor 0:2 (0:1)

Donji Šepak
Stadion: FK Napredak
Gledalaca: 100
Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)
Strijelci: Vojnović u 10. i Jaćimović u 81.minuti za Rudar-Prijedor
Žuti kartoni: Jevtić, Jovanović, D.Marić, J.Petrović, T.Stojanović (Napredak), Jakupović, Vojnović, Vejnović, Pecelj (Rudar-Prijedor)

Napredak:
Arnautović, Zarić, Matić (od 87.Lukić), Mijailović, Veselinović, Mitrović, J.Petrović (od 54.Trifković), D.Marić, Jovanović (od 87.T.Stojanović), Jevtić, M.Stojanović
Trener: Dragan Alimpić

Rudar-Prijedor:
Šarac, Davidović, Vejnović, Pekija, Pecelj (od 89.Popović), N.Marić, Vojnović(od 85.N.Petrović), Gavranović, Lolić (od 65.Šakić-), Jakupović, Jaćimović
Trener: Zlatko Jelisavac

Igrač utakmice: Aleksandar Vojnović (Rudar-Prijedor)

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com