amf-druzenje sa osnovcima (1)Fondacija “Arselor Mital” Prijedor finansiraće izgradnju eko-parka u Omarskoj kod Prijedora u blizini Osnovne škole /OŠ/ “Vuk Karadžić”, najavio je koordinator ove fondacije Predrag Šorga.

“Naša kompanija svake godine upriliči određene aktivnosti u toku Nedjelje djeteta. Ove godine družimo se sa mališanima u Omarskoj i Gradini i drago nam je što ćemo uskoro krenuti sa realizacijom projekta eko-parka za djecu”, rekao je Šorga.

On je naglasio da će u realizaciju aktivnosti, koja će djeci dati novi sadržaj, osim izvođača radova, biti uključeni i učenici ekološke sekcije škole, ali i volonteri kompanije “Arselor Mital”.

“Ove godine nabavili smo određeni broj školskih tabli za učionice i to je, svakako, nastavak dobre i dugogodišnje saradnje sa školom u Omarskoj”, dodao je Šorga.

Park će imati stazu za šetnju, klupe, korpe za smeće, biće posađeno drveće i postavljeni neophodni rekviziti s ciljem oplemenjivanja prostora za boravak i druženje, kako školske, tako i sve djece iz Mjesne zajednice Omarska.

U okviru programa obilježavanja Nedjelje djeteta, učitelji i učenici OŠ “Vuk Karadžić” iz Omarske juče su uz pomoć Fondacije “Arselor Mital” Prijedor organizovali tradicionalno druženje učenika iz centralne škole sa vršnjacima iz područnih odjeljenja.

Oko 200 dječaka i djevojčica od prvog do petog razreda, kroz sportske i društvene aktivnosti, družilo se u područnoj školi u Gradini sa predstavnicima kompanije “Arselor Mital” Prijedor.

SRNA
amf-druzenje sa osnovcima (2) amf-druzenje sa osnovcima (3) amf-druzenje sa osnovcima (4)