Kolo srpskih sestara Prijedor obilježilo je danas svoju krsnu slavu, Svetu Petku.

Obilježavanju ovog važnog događaja za ovu humanitarnu organizaciju prisustvovala je Lejla Rešić, ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, te predstavnici društvenog i političkog života grada na Sani.

-U RS je važno svako humanitarno djelovanje, a u ministarstvu koje vodim postoji fiksni grant za sva Kola srpskih sestara u Republici Srpskoj. Rad prijedorskog udruženja je kvalitetan, projekti su dobri, pravdanje svih sredstava uvijek besprijekorno i njihov rad je jedan od primjera koje treba pohvaliti – rekla je Rešićeva.

Ona je dodala da se u protekle četiri godine, od kada grant postoji, svake godine za ovu organizaciju izdvaja prosječno oko 10.000 KM.

Predsjednica Kola srpskih sestara Prijedor Jadranka Mijić je naglasila da je ovo 24. godina kako se obilježava krsna slava Sveta Petka kao zaštitnica udruženja.

-Trudimo se da radimo onako kako je ona radila, pratimo njen put humanitarnog rada, ona je bila zaštitnica žena, bolesnih i siromašnih – rekla je Mijićeva.

Ona je najavila izgradnju kuće za porodicu Milinković iz Gornjeg Jelovca u narednoj godini u saradnji sa Crvenim krstom Prijedor i Udruženjem porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS.

-Kolo srpskih sestara Prijedor je jedno od udruženja u našoj sredini koje je od velikog značaja za građane, a posebno bih istakao njihov humanitarni rad – rekao je gradonačelnik Đaković.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Video – RTRS