Novi sukob u Gradskom odboru SDS-a u Prijedoru.

Raspušten je mjesni odbor stranke u Ljubiji, što je izazvalo nezadovoljstvo članova.

Rukovodstvo prijedorskog Gradskog odbora SDS-a tvrdi da ljubijski mjesni odbor sa njihovim dosadašnjim predsjednikom Goranom Praštalom, nije radio u skladu sa odlukama stranke.

Praštalo sve demantuje i najavljuje žalbu višim organima stranke.

Nesprovođenje odluka viših organa i aktivnosti u dužem vremenskom periodu, te neefikasan rad, razlozi su navedeni u pisanoj odluci prijedorskog SDS-a za raspuštanje mjesnog odbora ove stranke u Ljubiji.

Goran Praštalo, prema odluci sada već bivši predsjednik ovog mjesnog odbora, navode demantuje.

Smatra da je kamen spoticanja njegova saradnja kao predsjednika Savjeta mjesne zajednice, sa aktuelnom gradskom vlašću u Prijedoru.

– Oni su zahtijevali da ja nemam nikakve odnose sa gradskom upravom što nije nikakva logika. Јa poštujem gradsku upravu, poštujem gradonačelnika, poštujem sve ljude grada Prijedora, ističe Praštalo.

Praštalo tvrdi da je raspuštanje mjesnog odbora u Ljubiji tek početak priče i da na red, kako kaže, dolazi još nekoliko odbora.

Zaključak o raspuštanju odbora u Ljubiji je jasan, tvrdi prvi čovjek prijedorskog SDS-a. Milan Tubin kaže, postavljeni su određeni ciljevi za mjesne odbore.

– Ova odluka je donesena na osnovu toga što mjesni odbor Ljubija nakon aprilskih dešavanja jednostavno više ne odgovra više na pozive gradskog odbora, ističe Tubin.

Ovo je urušavanje SDS-a, što je cilj aktuelnog rukovodstva, tvrdi Goran Praštalo: “Јa sam protiv onog nasilja u Skupštini i ne treba da se tako radi. Ali zašto vrh moje stranke podržava da se to radi u Prijedoru, da se to radi u Gradiškoj, da se to radi u Novom Gradu, da se to radi u Dubici… pa zamislite vi, pa čitava regija je urušena. To je katstrofa za Srpsku demokratsku stranku.”

Da u Gradskom odboru SDS-a u Prijedoru postoje problemi svjestan je i Drago Bundalo, potpredsjednik SDS-a za izbornu jedinicu jedan.

Bundalo kaže da zastupa jedinstvo u stranci i zaustavljanje odliva kadrova. Ipak, miješati se neće.

– Јa sam pokušavao da se situacija smiri, međutim mnogo stvari se ranije dešavalo. Očito da tu ne može doći do pomirenja, kaže Bundalo.

Da li će doći do pomirenja u prijedorskom SDS-u teško je reći.

Podsjećamo, u aprilu je izabrano novo rukovodstvo ovdašnjeg SDS-a, a dva tadašnja kandidata za predsjednika gradskog odbora podržavale su i dvije struje.

RTRS