Učenici Osnovne škole „Ćirilo i Metodije“ Trnopolje- Područno odjeljenje iz Gornjih Garevaca, već tradicionalno obilježavaju Svjetski dan jabuka.

U pripremi i organizaciji ove manifestacije pomažu im njihove učiteljice i roditelji.

Ovo je još jedan od oblika i načina saradnje između porodice i škole.

-Povodom ovog događaja, roditelji su zajedno sa učiteljicama Ljiljanom Rodić, Anđelijom Račić i Milkicom Adžić pripremili razne poslastice od jabuka, koje se nakon priredbe i degustirali. Svake godine, određen broj poslastica naši učenici odnose korisnicima staračkog doma „San“ u Gornjim Garevcima. Da zaposleni staračkog doma cijene ovaj gest učenika, pokažu svake godine podjelom novogodišnjih paketića, za učenike ove područne škole – rekla je direktorica OŠ „Ćirilo i Metodije“ Maja Bjeljac.

Ove godine, 19.oktobar, Svjetski dan jabuka obilježen je i u centralnom objektu škole u Trnopolju a nosioci aktivnosti su bili učenici iz Gornjih Garevaca.

Svojim vršnjacima su pokazali šta su to sve naučili o zdravstvenim koristima jabuke, koje je proizvode moguće pripremiti od nje, šta su to njihove majke i bake pripremile, te ih pozvali da se zajedno zaslade.

Osim toga, zanimljivom priredbom su zabavili ali i naučili nečemu novom sve prisutne.

Ovom događaju je prisustvovala i prosvjetna savjetnica i nadzornica za razrednu nastavu Milica Titelski.

-U planu je da se i narednih godina ovaj dan obilježava u našoj školi. Osnovni razlozi su zdravstveno osvještavanje učenika, sticanje zdravih navika u ishrani, njegovanje saradnje porodice i škole, njegovanje saradnje sa lokalnom zajednicom, te ugodno druženje među učenicima – istakla je Maja Bjeljac.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – OŠ „Ćirilo i Metodije“ Trnopolje