„Rudari sa Sane“ su, poslije prvog prvenstvenog poraza u prvenstvu Prve lige Republike Srpske na gostovanju zvorničkoj Drini, ubjedljivom pobjedom protiv Fočaka opravdali ulogu favorita i ponovo stigli do druge pozicije na tabeli, Rudar-Prijedor: Sutjeska 3:0.

I u prvom poluvremenu ekipa trenera Zlatka Jelisavca imala je stalno inicijativu, ali i pored nekoliko šansi nije našla načina kako da zatrese mrežu borbenog, ali korektnog sastava Srđana Bajića, koji je za svojim prilikama vrebao iz kontranapada.

Domaći su u nastavku sva tri gola postigli iz prekida.

U 60.minuti Draško Lolić je oboren na oko 17 metara, a Ljubiša Pecelj iz slobodnog udarca, uz pomoć „živog zida“ poslao loptu u desni ugao mladog golmana Nemanje Jovičića za 1:0.

Nakon kornera sa desne strane Lolića u 75.minuti Nemanja Pekija je pokušao glavom, Jovičić odbio loptu, a Ervin Ćatić se našao na pravom mjestu i po zemlji poslao u mrežu 2:0.

Najbolji akter meča Lolić je u 83.minuti iskosa sa lijeve strane iz „slobodnjaka“ uputio loptu ka golu, do koje, pošto je odskočila nije stigao Ognjen Jaćimović, ali je prevarila Jovičića, jer je krenuvši ka njoj „propao“ i završila iza njegovih leđa za 3:0.

U posljednjim trenucima na suprotnoj strani Nikola Mojović je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara pogodio prečku.

Nemanja Petrović povrijeđen na zagrijavanju

Prvi golman Rudar-Prijedora Nemanja Petrović trebalo je da u ovoj utakmici bude među stativama, ali se povrijedio na zagrevanju, osjetivši bol u desnom koljenu i nije mogao da pomogne svojim klupskim drugovima.

Njegovo mjesto zauzeo je iskusni Đorđe Šarac, a za klupu je uslijedio poziv mladom Dejanu Milinkoviću.

Bilo je dovoljno vremena da i revnosni delegat Mlađan Vidačković iz Banjaluke ovu promjenu zavede u zapisnik.

Rudar-Prijedor: Sutjeska 3:0(0:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 200
Sudija: Stojan Vukota (Gradiška) 7
Strijelci: Pecelj u 60., Ćatić u 75. i Lolić u 83.minuti
Žuti kartoni: Popović, Gavranović (Rudar-Prijedor), M.Ivanović, A.Ivanović, Drakul, Selulović, Lukić (Sutjeska)

RUDAR-PRIJEDOR:
Šarac -, Jakupović 6,5 (od 85. Davidović -), Lolić 7,5 (od 85. Šakić -), Vojnović 7, Pekija 7, Pecelj 7,5, Jaćimović 6,5, Gavranović 6,5, Popović 7, Marić 6,5, Dekić 7 (od 74. Ćatić -)

SUTJESKA:
Jovičić 5,5, Limić 5,5, Lukić 6,5, Milutinović 6, Radović 6, Mojović 6,5, Sekulović 5,5 (od 84. Perišić -), M.Ivanović 6,5 (od 76. Jojić -), Drakul 6, A.Ivanović 6, Milić 6 (od 63. Dačević -)

Igrač utakmice: Draško Lolić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com