kozarski vjesnik-grijanje-skola petrovoOsnovna škola „Branko Radičević“ iz Petrova dobila je dva nova kotla za centralno grijanje, čime je riješen višegodišnji problem ove obrazovne ustanove. Tako su uslovi rada, za učenike i nastavno osoblje, sada znatno poboljšani. U učionicama više nema hladnoće, pa učenici ne drhte na časovima. Kako su ispričali, preko zime im je bilo teško i da pišu, jer grijanje, jednostavno, nije bilo dovoljno dobro. Sada su ti problemi iza njih.

Novi kotlovi su montirani proteklog vikenda. U Školi imaju dovoljno drva i uglja da završe ovu grejnu sezonu.

Direktorica Milosava Pranić ističe da su kotlovi stigli u proljeće, ali da to, uopšte, i nije važno, jer su riješili problem koji ih je toliko mučio. „Na kraju krajeva, eto opet zime za nekoliko mjeseci, ali je mi, ovaj put, spremno dočekujemo. Nabavka kotlova nije bila laka, jer je cijena od 15 hiljada maraka bila prevelik zalogaj za školu. Pomoglo nam je resorno ministarstvo. Hvala im na tome.

Zahvaljujem se i učenicima, njihovim roditeljima i radnicima Škole jer su, svi oni zajedno, izdržali proteklu grejnu sezonu u veoma teškim uslovima“, istakla je Pranićeva. Nakon što su zatvorili poglavlje o kotlovima, priča o grijanju, ipak, nije završena. U planu je dodatno zagrijavanje objekta, tako što bi nabavili novu stolariju koja nije mijenjana otkako je Škola počela sa radom sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Kozarski vjesnik