Rukometašice „Mire“ su u četvrtom kolu Premijer lige BiH, poslije tri poraza, ostvarile prvu pobjedu, zasluženo savladavši ekipu „Hadžića“ sa 37:33(21:14).

Prijedorčanke su, nakon početnog „egala“ do 7.minuta (4:4), brzo preuzele kontrolu igre, ali se vidjelo da će, kao i tokom većeg dijela susreta njihova prevaga biti raspoložena među stativama Marija Gligorević, koja je imala ukupno 13 odbrana.

Zahvalni su bili golovi koje je postigla Tea Sladaković, a kada su domaće u 37.minuti stekle najveću prednost (26:15) činilo se da je već tada bilo riješeno pitanje pobjednika.

Ipak, gošće nisu tako mislile, nisu se predavale, a predvođene najefikasnijom igračicom utakmice Ajlom Ćatić smanjivale su razliku i kada su na dva minuta i 40 sekundi do kraja meča stigle do 35:31 ponadale se bodu, ali uzalud.

– Čestitala bih ekipi na osvojena tri boda. Nisam zadovoljan igrom, napravili smo puno tehničkih grešaka u napadu, što je i prouzrokovalo konačnu razliku u našu korist u odnosu na onu kakva je bila tokom utakmice. Očigledno je da su djevojke motivisanije protiv jačih protivnika, ali najvažnije je da smo osvojili prve bodove, koji će nam dati pokretačku snagu i na gostovanju u Zavidovićima kod „Krivaje“, koja se takmiči i u Čelendž kupu – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

Mira: Hadžići 37:33(21:14)

Prijedor
Dvorana: Mladost
Gledalaca: 100
Sudije: Meho Hairlahović i Meho Salkić (obojica iz Cazina)
Sedmerci: Mira 5(5), Hadžići 4(3)
Isključenja: Mira 2 minuta, Hadžići 14 minuta

MIRA:
Pantoš, Pjević 1, Ćutković 9, Ganić, Suvajac, Tintor 3, D.Gligorević, Ćorić, Bilbija, D.Mutić 8, Sladaković 5, J.Mutić 9, Perišić 2, M.Gligorević

HADŽIĆI:
Hasagić, Ćatić 10, Džankić, N.Ćatić, Sokolović, Malanović, 3, Paldum 5, Čahtarević 7, Janković, Ćajić, Lerić, Delalić 7, Imširević 1, Bjelić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com