asfalt-vrbice-topolik (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić otvorio je danas dva nova asfaltna puta kroz prijedorska naselja Topolik i Vrbice ukupne dužine od dva kilometra, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 330.000 KM.

“Ovo su nova naselja u Prijedoru i ne volim da ih zovemo izbjeglička, jer su to odavno naši sugrađani, koji na ovim prostorima žive već 20 godina. Došlo je vrijeme da se i u njima rješavaju infrastrukturni problemi i da sve više dobiju obrise uređenih prigradskih naselja”, rekao je Pavić.

On je dodao da je u ovim naseljima uvedena ulična rasvjeta, da se završava izgradnja kanalizacije, a regulacijom korita Miloševice biće zaštićena od eventualnih poplava.

Predstavnik Topolika Perica Marković u ime 72 domaćinstva ovog naselja izrazio je zahvalnost lokalnoj vlasti i gradonačelniku na dugo očekivanom asfaltu.

“Ovdje ima puno djece koja su, do sada, u skoro nemogućim uslovima odlazila u školu, tako da smo svi veseli što je asfalt prošao kroz naše naselje”, rekao je Marković.

Slična je situacija i u novom naselju Vrbice, koje ima oko 300 domaćinstava, a čiji će mještani od sada asfaltom ići do centra grada.

Novi kilometri asfalta na ovom području dio su ovogodišnjeg gradskog programa asfaltiranja 15 kilometara ulica i puteva za šta je ukupno predviđeno dva miliona KM.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić
asfalt-vrbice-topolik (2) asfalt-vrbice-topolik (3) asfalt-vrbice-topolik (4) asfalt-vrbice-topolik (5) asfalt-vrbice-topolik (6)