Osamnaest uhapšenih lica u jučerašnjoj akciji MUP-a RS “Piramida” predati su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Nakon što ih ispitavanja, biće donesena odluka o eventualnom zahtjevu za određivanje pritvora.

Ovom akcijom razbijena je grupa koja je, kako se sumnja, drogu transportovala iz Sarajeva i Sanskog Mosta u Banjaluku, a potom je dalje distribuisala na banjalučkim ulicama. Tužilaštvu je Policijska uprava dostavila izvješetaj protiv 17 osumnjičenih, a u pitanju su:

Muhamed Halilović (39) iz Banjaluke, Dragan Stanišić (33) iz Banjaluke, Milan Pičulin (35) iz Banjaluke, Nedžad Bašić (35) iz Sanskog Mosta, Dragan Maksimović (38) iz Banjaluke, Tihomir Novaković (42) iz Banjaluke, Branko Milivojša (55) iz Prijedora, Miloš Dulić (36) Banjaluke, Dragomir Živković (26) iz Prijedora, Zoran Šavija (59) iz Visokog, Dalibor Živković (46) iz Prijedora, Edin Behremović (48) iz Sanskog Mosta, Ognjen Kokić (35) iz Istočnog Sarajeva, Dalibor Mačak (36) iz Banjaluke, Julia Chalupa (24) iz Banjaluke, Vedran Žolja (33) iz Banjaluke, Nebojša Janjić (44) iz Istočnog Sarajeva.

Ova lica su uhapšena u okviru šestomjesečne zajedničke akcije Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, i policijskih uprava Banjaluka, Prijedor i Istočno Sarajevo, te Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“U prethodnih šest mjeseci osumnjičeni su nabavljali heroin, marihuanu i spid na području Sarajeva i Sanskog Mosta, te su ih preprodavali korisnicima u Banjaluci”, rečeno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

ATV BL

Vezane vijesti:

AKCIJA „PIRAMIDA“: ZBOG DROGE 18 UHAPŠENIH, PRETRESI NA 23 LOKACIJE

SAZNAJEMO IMENA UHAPŠENIH U AKCIJI „PIRAMIDA“: ŠEST UHAPŠENIH U PRIJEDORU – FOTO/VIDEO