Oni kojima je Rudar-Prijedor „na srcu“, a da nisu mogli da pristvuju utakmici svojih ljubimaca u Novom Gradu protiv Slobode, vjerovatno saznavši da su slavili rezultatom 4:1, pomislili bi da su „razbili“ Mrkonjićane.

Ipak, nije baš bilo tako, do 83.minuta mogao je ovaj duel da ode i u drugom pravcu, da su izabranici trenera gostiju Čedomira Ćuluma, ne tako davno prvotimca „rudara sa Sane“, pokazali malo više hrabrosti i odlučnosti da do kraja napadnu rivala na stadionu „Mlakve“.

Skupo su ih koštali promašaji, iako, mora se istaći, imali su i oni među stativama do finiša raspoloženog mladog golmana Mladena Ilića.

Može se reći da je goste „slomio“ drugi pogodak najubojitijeg strijelca domaćih, kojim su „zeleno-crni“ poveli 2:1.

– Bila je to jedna odlična fudbalska predstava. U prvom poluvremenu, koje smo dobro „otvorili“ golom Ognjena Jaćimovića na vrijeme, stvarali smo prilike, ali su i Mrkonjićani imali dvije izuzetne šanse. Ono što je najgore po ekipu, desilo nam se u 45.minuti kada smo primili gol i otišli na odmor sa negativnim rezultatom što je za nas bio 1:1 – priča šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

Mnogi od prisutnih su se, kada je, takođe bivši igrač Rudar-Prijedora, ali još uvek nezamjenljiv u dresu Slobode, Igor Mirković izjednačio, prisjetili ne tako davnih duela ova dva tima.

Podsjetimo, na svom turniru pred početka prvenstva Prve lige Republike Srpske, Sloboda je bila ubjedljiva i deklasirala Prijedorčane sa 6:0, a u šesnaestini finala Kupa RS, takođe na „Lukama“ bila bolja 3:1.

– U nastavku preuzeli smo rizik, izvukli iz igre „štopera“ Nemanju Pekiju, uveli ofanzivnog Ervina Ćatića koji je i postigao jedan od tri gola u tom periodu susreta. Čestitam svojim igračima kod kojih je preovladao timski duh i ostvarili su veoma značajnu pobjedu – naglasio je Jelisavac.

Tako se Rudar-Prijedor, zasluženo osvojivši sva tri boda najubjedljivijim ovosezonskim prvenstvenim trijumfom, revanširao Mrkonjićanima za pomenute neuspjehe i primakao samo na korak lideru Zvijezdi 09 iz Etno sela Stanišići.

Ujedno i poslije devet kola jedini je bez poraza u eliti Srpske.

Raduje činjenica da je dvostruki strijelac Jaćimović u prošlosezonskoj golgeterskoj formi (postigao je šest pogodaka) i izjednačio se sa Aleksandrom Milakovićem iz dervenćanskog Tekstilac Korta, ali i da je Demir Jakupović već četvrti put zatresao mreže rivala, iako je zbog povrede pauzirao dvije prvenstvene utakmice.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com