gradski stadion-pocelo postavljanje trave (1)Prijedorsko preduzeće „Flower eco design“ počelo je sa postavljanjem nove travnate podloge na glavni teren Gradskog stadiona u Prijedoru.

Zbog loših vremenskih uslova i čestih padavina, ovi radovi su počeli tek juče, iako je to bilo planirano mnogo ranije.

„S obzirom da se ovakvi radovi izvode jednom u 30-40 godina, najbolje rješenje je bilo da sve bude urađeno kvalitetno i po planovima, iako to znači da ćemo kompletan jesenji dio prvenstva igrati kao domaćini igrati van Prijedora, u Omarskoj, odnosno Ljubiji. Zbog toga nismo htjeli da radimo ništa na silu i u lošim uslovima“, rekao je član Upravnog odbora FK Rudar-Prijedor Ranko Vučković, zadužen za nadgledanje radova na Gradskom stadionu.

On je potvrdio da će nakon realizacije projekta u kojem učestvuju FK Rudar-Prijedor, Gradska uprava i N/FS BiH Gradski stadion u Prijedoru imati terene po najvišim standardima, a njihovim renoviranjem postojaće idealni uslovi za dalji rad.

UEFA je u projekat obnove infrastrukture na stadionima u BiH uložila 1.320.000 eura, a obaveza lokalnih zajednica odnosno klubova je da obezbijede jednu trećinu sredstava..

Ukupna vrijednost radova na Gradskom stadionu u Prijedoru je oko 300.000 KM, od čega su klub, odnosno Gradska uprava uložili oko 100.000 KM a ostatak je donacija UEFA preko N/FSBiH.

Podsjetimo, „skinuta“ je postojeća travnata podloga na glavnom terenu Gradskog stadiona te je prebačena na pomoćni teren na kojem je prethodno urađena drenaža.

Na glavnom terenu je takođe urađena nova drenaža, napravljen je novi, savremeni sistem za njegovo navodnjavanje nakon čega slijedi postavljanje novog „travnatog tepiha“.

S obzirom da su u narednim danima najavljene povoljne vremenske prilike bez padavina, očekuje se da radovi na postavljanju nove trave budu završeni u narednih sedam dana, nakon čega slijedi period adaptacije nove podloge koja neće biti korištena 3-4 sedmice.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić
gradski stadion-pocelo postavljanje trave (2) gradski stadion-pocelo postavljanje trave (3) gradski stadion-pocelo postavljanje trave (5) gradski stadion-pocelo postavljanje trave (6) gradski stadion-pocelo postavljanje trave (4)