Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je prijem za predstavnike ustanova kulture, kulturno–umjetničkih društava, turističke organizacije i nevladinih organizacija koje su učestvovale u kreiranju ovogodišnje manifestacije „ Kulturno ljeto 2017“.

On je tom prilikom izrazio zahvalnost za dugogodišnju saradnju koja je i ove godine došla do punog izražaja u predstavljanju kulturnih vrijednosti grada.

-Kultura je nešto što se u Prijedoru njeguje i razvija i što se prezentuje i van područja grada, tako da onima koji su zaslužni za to moramo bar na ovaj način odati priznanje – izjavio je Đaković.

On je dodao da su aktivnosti ustanova i udruženja iz oblasti kulture doprinijele da Prijedor i ovog ljeta bude živ grad koji ima šta da ponudi i Prijedorčanima i njihovim gostima.

Đaković je istakao da će Gradska uprava i dalje njegovati ovu manifestaciju koja se pokazala kao izuzetna i po sadržaju i po broju učesnika.

Prijedorsko Kulturno ljeto počelo je 1. juna i trajalo do 2.septembra.

U tom periodu održano je 46 različitih sadržaja i to četiri koncerta, 12 izložbi, 17 folklornih nastupa, pet pozorišnih predstava, jedan književni i dva turistička programa i pet revija filmova.

Učesnicima prijema podijeljen je i katalog manifestacije, kao i prigodna zahvalnica

Glas Srpske