Rudar-Prijedor, drugoplasirani i još uvek neporažen u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, sa tri boda manje od lidera Zvijezde 09, sa kojom je u prošlom kolu remizirao u Etno selu Stanišići, domaćin je mrkonjićkoj Slobodi.

Međutim,zbog novog, po ko zna koji put popravljanja terena Gradskog stadiona u Prijedoru, „rudari sa Sane“ dočekaće u 15 časova svog rivala, na čijoj je klupi njihov nekadašnji prvotimac Čedomir Ćulum, u Novom Gradu.

– Očekuje nas teška utakmica.Mrkonjićani imaju veoma dobru ekipu, što kazuje i njihov plasman, jer su u dosadašnjem toku takmičenja u vrhu tabele. Nadam se da će činjenica da su nas nedavno elimninisali na startu Kupa Republike Srpske biti dodatni motiv da ozbiljno priđemo ovom okršaju i pružimo maksimum – priča šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac, koji će biti na svom stadionu „Mlakve“, s obzirom da je ponikao u novogradskoj Slobodi, nosio njen „crveni“ dres i u više navrata vodio prvi tim.

U trenažnom procesu je bio Ognjen Davidović, koji je izostao u proteklom derbiju zbog obnovljene povrede koljena.

Nisu baš bili „fit“ ni Ljubiša Pecelj i Novica Petrović, možda je najviše upitan Srboljub Jandrić, jer ima određenih stomačnih poteškoća.

– Vjerujem da su za sve te momke, čijim sam radom i zalaganjem na treninzima zadovoljan, to sitnije nedaće, da će ih prevazići i biti u konkurenciji za startnu postavu. Ukoliko želimo da se borimo za prvo mjesto i povratak u Premijer ligu BiH, nemamo izbora. U svakoj utakmici moramo da idemo na pobjedu. Očekujem i da u ovom novom izazovu trijumfujemo-zakljičio je Jelisavac.

Ujedno u ovoj sezoni u borbama za bodove, iako će formalno biti domaćin, biće to od devet utakmica, šesta koju će Rudar-Prijedor odigrati na strani.

A i Jelisavac, sa epitetom trenera gostujućih terena, nastavlja svoj niz.

U 103 meča koliko je bio u sadašnjoj ulozi samo 32 mu se pišu kao „kod kuće“, a i od njih su tri odigrane u Ljubiji i jedna u Banjaluci.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com