Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Prijedor, protekle subote, 30.septembra, prijavljeno je da se u Službu hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor obratilo lice A.K.(1942) iz mjesta Gornja Dragotinja, sa povredom u predjelu leđa, nastalom najvjerovatnije od zalutalog zrna ispaljenog metka.

-Zbog zadobijenih povreda lice je zbrinuto u JZU „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru, a potom prevezeno u UKC RS u Banja Luci. Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici preduzeli su sve potrebne istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja i rasvjetljavanja okolnosti prijavljenog događaja – rekla je Zvezdana Alendarević, portparolka PU Prijedor.

Policijska uprava Prijedor takođe upozorava građane da svaka neovlaštena upotreba oružja ima obilježje krivičnog djela kvalifikovanog Krivičnim zakonikom Republike Srpske ili prekršaja određenog odredbama Zakona o oružju i municiji i Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Iz PU Prijedor dodaju da će, u slučaju saznanja o ovim počinjenim nedozvoljenim radnjama, izvršioci biti sankcionisani na zakonom propisan način.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – ilustracija