asfalt stari vocnjak (3)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić otvorio je danas u naselju Stari Voćnjak kilometar asfaltnog puta za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 150.000 KM.

On je istakao da je 200 domaćinstava jednog od najvećih izbjegličkih naselja, na ovaj način dobilo kvalitetnu vezu sa gradom.

“Prijedor je davno pokazao da je dobar domaćin, jer je primio veliki broj ljudi iz drugih opština i oni su se naselili i na ovom, jednom od najljepših mjesta u okolini Prijedora. Naša je obaveza bila da se riješe mnogi problemi koji do tada nisu ni postojali jer ovdje nije bilo stanovnika”, rekao je Pavić novinarima.

On kaže da je, u međuvremenu, u ovom velikom naselju riješeno pitanje rasvjete, osnovne škole i završen projekat vodosnabdijevanja i da su konačno dočekali da im se uredi i ulica koja prolazi kroz naselje.

Pavić je potvrdio da je asfaltiranje ovog puta dio ovogodišnjeg programa uređenja lokalnih putnih pravaca u dužini od 15 kilometara za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno dva miliona KM. “Program je pri kraju, ostalo je još oko kilometar i po puta koje treba asfaltirati”, naveo je Pavić.

Dio navedenog programa je i asfaltiranje ulica u izbjegličkim naseljima Topolik i Vrbice koji će sutra biti svečano otvoreni za saobraćaj.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić
asfalt stari vocnjak (2) asfalt stari vocnjak (1)