Predstavnici Policijske uprave Prijedor prisustvovali su zajedničkom sastanku koji je održan u Gradskoj upravi Grada Prijedora za sve predstavnike lokalne zajednice koji su nosioci aktivnosti po osnovu Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela motivisanih mržnjom i predrasudama.

Na sastanku je bilo riječi o planskim aktivnostima koje su zajedničkim timskim radom i doprinosom svih nosioca aktivnosti realizovane u periodu turističke sezone, što je obezbjedilo održanje stabilnog stanja bezbjednosti, a nisu ni zabilježeni slučajevi incidenata ili krivičnih djela motivisanih mržnjom, koji bi izazvali veće uznemirenje građana i javnosti.

Prezentacijom uspješno realizovanih aktivnosti svih subjekata, na sastanku je zaključeno da su koordinisanim radom spriječeni incidenti koji bi ugrozili bezbjednost građana i turista i stanje bezbjednosti održalo na stabilnom nivou.

Policijska uprava Prijedor će, u saradnji sa drugim relevantnim subjektima, nastaviti sprovođenje preventivnih mjera i radnji u okviru svojih nadležnosti i zakonom propisanih ovlaštenja, sa ciljem očuvanja povoljnog bezbjednosnog ambijenta na području Grada Prijedora.

PU Prijedor