srna-memorandum-grad prijedor-arselormital (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić i direktor kompanije “Arselor Mital” u Prijedoru Mladen Jelača potpisali su danas Memorandum o saradnji u sanaciji štete od poplava na području ovog grada, vrijedan 500.000 KM.

Pavić je novinarima pojasnio da je riječ i o sprečavanju ili ograničavanju opasnosti od poplava, smanjivanju rizika od budućih poplava i poplavnog rizika.

“Sporazumom je predviđena rekonstrukcija puteva oštećenih u poplavama, saniranju posljedica poplava i čišćenju korita kanala Berek, te smatram da su to poslovi koji će biti od izuzetne pomoći gradu Prijedoru i da će građani direktno osjetiti korist od ove pomoći”, dodao je Pavić.

On je napomenuo da još nisu sanirane posljedice od dvije ovogodišnje velike poplave.

“Ova pomoć oko čišćenja korita Bereka će biti izuzetno važna, jer u posljednje vrijeme plave naselja oko njega jer je zatrpan zemljom i pijeskom i obrastao šibljem, što je podiglo nivo vode i ugrožava stanovnike naselja Stari grad i dio Raškovca”, istakao je Pavić.

Direktor “Arselor Mitala” Mladen Jelača naglasio je da je ovaj sporazum izraz dobre saradnje i želje da se napreduje u svim aspektima i rješavanju problema koje ima lokalna zajednica, te podsjetio da je ovo preduzeće u majskim poplavama bilo angažovano u određenim aktivnostima sanacije štete.

srna-memorandum-grad prijedor-arselormital (2)Jelača je dodao da će ova društveno odgovorna kompanija pomoći lokalnoj zajednici u rješavanju problema otklanjanja posljedica poplava, te da je danas potpisani dokument jedan od segmenata te pomoći.

“Lokalna zajednica će nominovati određene aktivnosti u koje ćemo se uključiti i sanirati ono što se desilo i preduprijediti ono što se može desiti, jer je naša želja da radimo u interesu kompanije, ali i lokalne zajednice u kojoj ona egzistira već 10 godina”, rekao je Jelača.

Prema njegovim riječima, konkretne aktivnosti počeće što prije, dinamikom kojom lokalna zajednica bude kandidovala projekte.

Sporazumom je, osim čišćenja i uređenja kanala Berek, predviđena i sanacija putne mreže na dionicama koje gravitiraju ovom preduzeću, ali i drugim lokalnim putevima u ruralnim područjima.

SRNA