Halid Muslimović ponovo je, priča za “Express”, nepravedno optužen za dugovanje novca, ovoga puta od strane Ermina Elezovića.

On je, kako su objavili srbijanski mediji, dobio tužbu protiv pjevača koji je još prije 27 godina trebalo da objavi njegov album, ali to, navodno, nikada nije učinio. I traži od popularnog pjevača da mu isplati dug od 20.000 eura!

Presuda je, kako je objavljeno, donesena prije pet godina, ali i pored toga, Muslimoviću ne pada na pamet da isplati te pare. Problem datira još iz 1990. godine, kada je Elezović potpisao ugovor sa Muslimovićem o objavljivanju ploče za njegovu izdavačku kuću „Halix“. Kako je Ermin rekao, album nikada nije izašao, pa je on morao da potraži pravdu na sudu.

– Prije pet godina je donešena presuda u Kragujevcu, sudija je usvojio moj zahtjev da mi Muslimović isplati novac koji sam mu dao prije 27 godina. Ali ni to ništa ne vrijedi, ja njega ni pored presude ne mogu da natjeram da vrati dug – požalio se Ermin.

Ogorčen zbog lažnih optužbi i dezinformacija koje su objavili neku mediji, Muslimović je, govori za naš magazin, već angažirao advokata i tužba protiv Elezovića je spremna.

Za njega kaže da je 1993. godine sa suprugom iz Jagodine pobjegao u Austriju pod izgovorom da mora napustiti Srbiju jer je kao musliman imao dosta problema. On je „slučaj za lječničko posmatranje“, opisuje ga “plavi čuperak”.

-On mene da tuži i da traži nekakve pare da mu vratim?! Njemu? Pa, ni tada, kao ni sad nije imao “prebijenog dinara” u džepu. Istina je ovakva… za objavljivanje CD-a nije platio ništa! Znači uz njegovo odobrenje objavljen je album, a ništa nije platio. Molio me da „Halix“ objavi njegov album. S druge strane, ne priča koliko sam ja njemu novca pozajmio, a nikada mi ništa nije vratio! To što je pričao, a neki objavili, je velika laž. On je za psihijatrije! Nemam zaista više milosti! Zbog takvih optužbi, pošto nema novca da ispati odštetu, završiće u zatvoru! Kada tone takav prevarant, ne treba mu dati ruku da se spasi – ljutito govori Muslimović.

Elezović je tužio pjevača jer je, kako tvrdi, samovoljno objavio njegov album?!

-Čuj samovoljno objavio?! Odakle meni njegovi master-snimci, fotografije… O čemu on priča?! To je jedan klasični prevarant koji na takav način misli doći do novca. Od mene ga neće dobiti jer me nepravedno optužio. S njim ću se svakako vidjeti na sudu – poručuje Halid.

Ovih dana pjesma na turskom jeziku

Kako smo prije pisali, Muslimović je u Istanbulu snimio pjesmu na turskom jeziku, a kasnije i spot. Ovih dana sa tamošnjim izdavačima koji su pokazali interes za objavljivanje Halidovih pjesama na njihovom jeziku, potpisan je završni ugovor i uskoro će se materijal koji je radio na turskom pustiti u eter.

Express magazin