Odbojkašice Makarske, člana Prve B lige susedne Hrvatske, osvojile su prvo mjesto na međunarodnom turniru u Prijedoru.

Prvo su pobijedile ekipu Prijedora sa 3:1, a potom i Inovu iz Banjaluke sa 3:0.

Banjalučankama je pripalo drugo mjesto, pošto su bile bolje od sastava kluba sa imenom grada na Sani savladavši ga sa 3:1.

Trener OK Prijedor Vlado Vuković, čije iskustvo iz ranijih vremena u jednoj poznatoj odbojkaškoj sredini kao što je bila i u bivšoj zajedničkoj državi, Modriči, usmjereno je iznad svega otkrivanju talenata i formiranju igračica i igrača, sazrelih i da prevaziđu grad na Sani, koji se ne može pohvaliti dugom tradicijom bitisanja ovog sporta.

– Kontakte i nagovještaj saradnje sa Makarskom uspostavili smo jula mjeseca prilikom boravka u Hrvatskoj. Takmičenje je u pravom smislu imalo prijateljski karakter i cilj mu je bio druženje djevojaka. Nama znače mnogo kvalitetni rivali, s obzirom da nam je prevashodni cilj napredak naših članova. A da i u teškim finansijskim vremenima uspijevamo da iznjedrimo igračice i igrače vrijedne pažnje i u premijerligaškoj konkurenciji BiH, govori podatak da su iz našeg kluba otišle kapiten Snježana Đurica (Kula Gradačac) i Nataša Gvozden (BL Volej, Banjaluka), kao i odbojkaš Srđan Malivojac u banjalučki Borac m:tel – naglasio je Vuković.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto arhiva – OK Prijedor