Rudar-Prijedor, drugoplasirani na tabeli Prve lige Republike Srpske, sa bodom manje od Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišić, odlazi u Doboj na megdan posljednjeplasiranoj Slogi.

– Očekuje nas teška utakmica. Slogi su prijeko potrebni boodvi za bijeg sa dna tabele, a nama da ostanemo u vrhu tabele. Učinićemo sve što je u našoj moći da pokušamo ostvariti pozitivan rezultat. Ekipa Dobojlija je spoj mladosi i iskustva, predvodi je ambiciozan terener Vedran Sofić, možda nisu najbolje krenuli ali imaju određeni kvalitet u dvojici Lukića, Borislavu i Jovi, Gavriću, odličnom golmanu Darijanu Matoviću, ali mi nemamo kalklulacija i idemo da pobijedimo – rekao je šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zlatko Jelisavac.

On ima problema sa igračkim kadrom.

Milan Šakić se povrijedio u utakmici Kupa BiH protiv Tekstilac Korta, Damir Jakupović još „vuče“ povredu, ali je u trenažnom procesu, a pred sam početak susreta znaće se da li će biti u timu.

S druge strane, Novica Petrović je odradio kaznu zbog tri žuta kartona.

– Naš je cilj jasan. Respektujemo ekipu Sloge, svjesni smo da žele prvu ovosezonsku pobjedu u prvenstvu, ali imamo kvalitetniji tim i idemo u Doboj po bodove – kratak je i jasan bio „vezista“ Prijedorčana Aleksandar Popović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com