oruzni listCentar javne bezbjednosti Prijedor obavještava građane-vlasnike oružja za ličnu bezbjednost, da su dužni da u roku od 60 dana od dana isteka važenja oružnog lista za oružje za ličnu bezbjednost, podnesu zahtjev za izdavanje novog oružnog lista.

Zakonom o oružju i municiji Republike Srpske, propisan je rok važenja oružnog lista od pet godina, za oružje za ličnu bezbjednost.

Uz zahtjev za izdavanje novog oružnog lista, građani su dužni priložiti slijedeće dokaze: fotokopiju lične karte, uvjerenje ovlašćene zdravstvene organizacije o zdravstvenoj sposobnosti, uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka i uvjerenje o nevođenju prekršajnog postupka.

Takođe, administrativna taksa za rješavanje zahtjeva za izdavanje oružnog lista iznosi 30 KM, dok naknada za obrazac oružnog lista iznosi 20 KM.

Ukoliko vlasnici oružja za ličnu bezbjednost nakon isteka ostavljenog roka ne podnesu zahtjev za izdavanje novog oružnog lista, nadležni organ će primjeniti kaznene odredbe Zakona o oružju i municiji.

Centar javne bezbjednosti Prijedor poziva građane-vlasnike oružja za ličnu bezbjednost da ispune svoju zakonsku obavezu, te da na vrijeme izvrše zamjenu isteklih oružnih listova.

CJB Prijedor