Rudar-Prijedor je u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, odigranoj prije ostalih susreta, remizirao protiv uvijek neugodnog Tekstilac Korta 1:1.

Odluku o pobjedniku u sudaru prvoligaša Republike Srpske donijeli su penali, a domaći su na kraju slavili ukupnim rezultatom 5:4.

– Bila je zo zaista sadržajna utakmica u kojoj su gledaoci uživali. Msilim da smo je u cijelom toku odigrali kvalitetno. U prvom poluvremenu stvorili smo tri-četiri prilike, nismo postigli gol, a primili smo ga iz prekida. Na vrijeme smo se vratili, znali smo da nas u drugom poluvremenu očekuje težak teren, protivnik koji sigurno neće posustati. Raduje da smo na ovakvom terenu stvorili pet-šest finih prilika, nismo zatresli mrežu još jednom u regularnom toku, ali stigla je nagrada boljim izvođenjem kaznenih udaraca-rekao je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Najbolji na terenu bio je lijevi bocčni igrač Ljubiša Pecelj.

Iz slobodnog udarca pred sam odlazak na odmor, poslije njegovog šuta lopta je pogodila prečku, a pošto je golman Đorđe Šarac u petoj seriji zaustavio šut Vladanka Komlenovića, prevario je među stativama gostiju iz Dervente Duška Pećića za prolaz svog tima u dalje takmičenje.

– Igralo se otvoreno sa obje strane, bilo je prilika i za nas i Dervenćane, ali smo sa „bijele tačke“ bili prisebniji. Raduje nas plasman u osminu finala, idemo dalje i očekujemo nekog od rivala iz Premijer lige BiH – istakao je Pecelj.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com