dns omarska„Da smo uvijek sa svojim narodom i da smo dio vas, pokazuje i ova, večerašnja tribina. Sa vama smo u predizbornoj kampanji, u radosti, u teškim momentima, kada gradite, slavite. Ovde je lako doći i predstaviti se jer su brojni projekti iza nas. Nama ne treba vlast već snaga da gradimo Republiku Srpsku“, rekao je sinoć na predizbornom skupu u Omarskoj kod Prijedora, predsjednik DNS-a i nosilac liste kandidata za NS RS, Izborna jedinica 301, Marko Pavić.

On je, takođe istakao da su Opšti izbori prilika da DNS dobije ono što mu pripada. „ Došlo je vrijeme da odlučujemo o razvoju našeg grada. Ako dobijemo Vašu podršku, imaćemo mjesto premijera i to će nama biti vjetar u leđa“, rekao je lider DNS-a u Omarskoj i naveo da je regionalno organizovanje jako bitno za razvoj cjelokupne Srpske a samim tim i lokalnih zajednica u Srpskoj.

„Politike DNS-a smo pravili sa narodom a ne sa strancima. Zato, u našem programu razmišljamo o svim kategorijama stanovništva i niko nije zaobiđen. U narednom periodu radićemo na rješvanju gorućih problema kod nas a to je jačanje ekonomije, rješavanje pitanja nezaposlenosti, boriti se protiv kriminala i korupcije i brinuti o socijalnom slučajevima kao što to već radimo“, poruka je Pavića u Omarskoj.

Mještanima se obratio i Mirko Sovilj, nosilac liste kandidata za PS BiH, izborna jednica 301, koji je rekao da će u Sarajevu, ukoliko bude izbaran za poslanika truditi se da, u skladu, sa politikom DNS-a, čuva i jača interese Republike Srpske.

„Prvenstveno ekonomske a zatim i sve ostale. Zato je bitno ne dozvoliti prenos ovlaštenja Srpske na nivo BiH i pokušati vratiti one koje su joj oduzete“, rekao je Sovilj, koji je takođe rekao da DNS želi demokratizaciju društva i što je najbitnije, očuvati Srpsku u granicama Dejtona.

Zlatko Ritan, kandidat DNS-a za poslanika u NS RS, rekao je da je cilj DNS-a da „nam svima bude bolje i da moramo biti domaćini koji će raditi i graditi RS“ te da domaćinskim odnosom možemo stvoriti bolju Republiku Srpsku.

Kandidat za NS RS Duško Ivić je podsjetio da je DNS od Prijedora napravio evropski grad i da baš takvu DNS želi i Republiku Srpsku.

„Do dolaska DNS-a na vlast nije bilo ulaganja u Omarsku, nije bilo ulaganja u Prijedor, privreda nije bila na ovom nivou na kojem je sada“, rekao je Ivić.

Okupljenim građanima obratili su se i Mirjana Ostojić i Predrag Rosić, koji su iznijeli svoje stavove u vezi pozitivnih pomaka u oblasti stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta za strana ulaganja na području Prijedora te brojnih programa koji imaju za cilj poboljšanja u oblasti zdravstva i pronatalitetne politike.

DNS Prijedor

Plaćeno političko oglašavanje