Rudar-Prijedor je u susretu prvoligaša Republike Srpske boljim izvođenjem penala ukupnim rezultatom 5:4, poslije neriješenog ishoda protiv Teksitlac Korta u regularnom toku utakmice (1:1) izborio plasman u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Odlučujučći trenuci dogodili su se u petoj seriji udaraca sa „bijele tačke“, kada je golman „rudara sa Sane“ Đorđe Šarac odbranio šut Vladanka Komlenovića, a Ljubiša Pecelj zatresao mrežu.

Prethodno u prvoj seriji golman ekipe iz Dervente Duško Pećić prozreo je namjeru Ognjena Jaćimovića, a u drugoj njegov saigrač, iskusni Dragan Jolović pogodio stativu.

Gosti su došli u vođstvo u 28.minuti, pošto je Aleksandar Milaković iz slobodnog udarca sa oko 20 metara poslao loptu u gornji desni ugao Šarca, da bi izabranici trenera Zlatka Jelisavca stigli u 41.minuti do izjednačenja preko Jaćimovića.

Najbolji akter meča Pecelj u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena iz „slobodnjaka“ gotovo sa ivice protivničkog šesnaesterca „uzdrmao“ je mjesto gdje se spajaju stativa i prečka.

U nastavku igralo se otvoreno na obje strane, a aplauze sa tribina izmamio je prvi Stefan Gavranović u 49.minuti kada je nadmudrio dvojicu protivničkih igrača i uputio loptu kraj lijeve stative Pećića.

Domaći su imali inicijativu i diktirali tempo, ali je tim Marka Stojića bio neugodan u kontranapadima i tražio svoje šanse za novo vođstvo.

Posebno se igralo bez kalkulacija u samom finišu.

Draško Lolić je ciljao lijevi ugao Pećića, koji je odbranio, a tri minuta kasnije na suprotivnoj strani umalo da poklon Šarca koji mu je predo loptu ne iskoristi Susaković.

Na drugoj strani odmah je uzvratio Jaćimović promašajem iz povoljne prilike.

Odbranio je Šarac teške udarce Zlatka Duspare i Komlenovića, tek što je ušao u igru u 79.minuti Milan Brković se pred njim našao „oči u oči“, ali je poslao loptu kraj suprotne stative.

Rudar-Prijedor: Tekstilac Kort 1:1(1:1) pen. 4:3

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 100
Sudija: Mirza Kazlagić (Cazin) 7
Strijelci: Jaćimović u 41. za Rudar-Prijedor, a Milaković u 28.minuti za Tekstilac Kort
Strokelci iz jedanaesteraca: Marić, Davidović, Lolić i Pecelj za Rudar-Prijedor, a Susaković, Kovač i Milaković za Tekstilac Kort
Žuti kartoni: Kovač, Zarić (Teksilac Kort)

RUDAR-PRIJEDOR:
Šarac 7, Šakić – (od 16. Ćatić 6,5), Rokvić 6 (od 59. Lolić 6), Vojnović 7, Pecelj 7, Jaćimović 6,5, Gavranović 7, Popović 6, Jandrić 6,5, Marić 7, Dekić 6,5 (od 90. Davidović -)

TEKSTILAC KORT:
Pećić 7, Marić 7, Jolović 7, Kovač 6, Đuričić 6,5, Milaković 7, Susaković 6,5, Komlenović 6,5, Duspara 7 (od 78. Brković -), Zarić 6 (od 90. Reljić -), Vugdalić 6

Igrač utakmice: Ljubša Pecelj

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com