Nastavljena je izgradnja primarnog vodovodnog sistema “Crno vrelo”. Ovaj projekat trebalo bi da obezbijedi stabilno snadbijevanje vodom 20 hiljada mještana rubnih dijelova Banjaluke i Prijedora.

Izgradnjom regionalnog vodovoda, vodu će dobiti devet hiljada domaćinstava banjalučke i četiri hiljade domaćinstava prijedorske regije. Za mještane ovih krajeva to je kraj više decenijskim mukama u snabdijevanju vodom.

– Vodu nemamo već duže vrijeme, a od velikog je značaja da se završi “Crno vrelo” – rekao je predsjednik MZ Borkovići Dragan Kremenović.

Ukupna vrijednost projekta je 12 i po miliona maraka. Zajedničke objekte finansiraju grad Banjaluka sa 60 odsto i grad Prijedor sa 40 odsto, dok će posebne objekte finansirati svaka lokalna zajednica na svojoj teritoriji.

– Za sada dinamika teče nesmetano, cilj je da se završi do kraja godine – istakao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

– Grad Prijedor je malo u prednosti ,jer smo završili i primarnu i sekundarnu mrežu – dodao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Nakon problema u finansiranju ranijih godina, novac za ovu fazu izgradnje je obezbijeđen, a vremenski uslovi diktiraće završetak izgradnje.

RTRS