Fudbaleri Rudar-Prijedora i Slavije iz Istočnog Sarajeva podijelili su bodove igrajući 1:1 u najzanimljivijem meču 6.kola Prve lige Republike Srpske.

Prijedorčani su došli u vođstvo već u 3.minuti susreta kada je pogodio Ervin Ćatić.

Bolju igru u prvih pola sata domaći nisu uspjeli dodatno materijalizovati za veću prednost.

Gosti dolaze do poravnanja u 38.minuti.

Nakon kornera sa desne strane lopta se odbila van šesnaesterca gdje je Berjan na oko 25 metara “uhvatio” volej koji je odsjeo u donjem lijevom uglu golmana Petrovića za 1:1.

Nastavak meča donio je jalove pokušaje “rudara sa Sane” i kontranapade gostiju koji sun a taj način najčešće tražili put do mreže.

Najbolju priliku da osvoje sva tri boda Prijedorčani su imali u 81.minuti.

Ćatić je sa lijevog krila uputio centaršut, lopta je pogodila “rezervistu” Tanaku u ruku i sudija Docić je pokazao na “bijelu tačku”.

Lolić je namjestio loptu na 11 metara, šutirao u donji desni ugao Ivana Butorovića ali je on “prozreo” njegovu namjeru i odbranio udarac da bi “odbitak” Ćatić poslao pored gola.

Tako je golman gostiju zaslužio epitet igrača utakmice dok je titula tragičara pripala “veznjaku” domaćih koji se, nesporno, trudi na mečevima, ali i muči sa formom na početku nove sezone.

Rudar-Prijedor: Slavija 1:1 (1:1)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 250
Sudija: Milan Docić (Banja Luka)
Strijelci: Ćatić u 3. za Rudar-Prijedor, Berjan u 38.minuti za Slaviju
Žuti kartoni: Jandrić(Rudar-Prijedor), Antić, Stojanović(Slavija)

Rudar-Prijedor:
Ne.Petrović, Pekija(Vejnović), Davidović, Marić, Vojnović, Lolić, Jaćimović, Šakić(Gavranović), Ćatić, Jandrić(A.Popović), Pecelj

Slavija:
Butorović, Cicović, Milenković(Babić), Stojanović(Hasković), Berjan(Tanaka), Marković, Prutina, Antić, Govedarica, G.Popović, Veljović

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com