U Mjesnoj zajednici Gornja Ravska urađena je sanacija putne mreže.

Osim prioritetnih putnih pravaca autobuske linije, sanirani su djelimično i sporedni nekategorisani pravci poput putnog pravca Jakare – Vukići, Leštrak – Šabići, te mnoge druge komšijske “staze”, a posla je osim za radnike bilo i za prijedorsku policiju.

Nažalost ni srijeda u ovoj MZ nije protekla bez prisustva policijskih službenika.

Dok su se organi reda u prethodnim slučajevima pojavljivali zbog sporne sječe rastinja na privatnoj zemlji i uništavanja zemljišnog nasipa u blizini privatne kuće (zatrpavanja odvodnog kanala) prilikom izvođenja radova na sanaciji lokalnog puta, ovoga puta to se desilo zbog saobraćajke koja se dogodila u zaseoku Tisova kod Gornje Ravske kada je došlo do sudara dva vozila.

-Do saobraćajne nezgode je došlo na lokalnom putu u mjestu Ravska. U njoj su učestvovali vozilo „Kia“ kojim je upravljalo lice D.Š. (1993) iz Prijedora i putničko motorno vozilo „Golf 4“ hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljalo lice I.J. (1940) iz Siska. Nije bilo povrijeđenih a na oba vozila nastala je materijalna šteta – potvrdila je Zvezdana Alendarević, portparolka Policijske uprave Prijedor.

Uviđaj su obavili policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

Inače, nije baš uobičajeno da na lokalnim putevima dolazi do sudara automobila, ali i to se ponekad dešava.

Ko će ga znati, možda su vozači navikli na puteve pune rupa i tada opreznije voze, dok na saniranom putu noga sama „leti po gasu“.

Kako god, brojni mještani ove Mjesne zajednice nisu najsretniji što je osim radnika na sanaciji i nadzornih organa, i policija u zadnje vrijeme imala toliko razloga za intervenciju u ovom kraju.

Tekst i foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com