U sklopu realizacije akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor, 11.09. i 12.09.2017.godine, u Osnovnim školama „Dositej Obradović“ i „Petar Kočić“ u Prijedoru, održali su edukativna predavanja.

Cilj ovakvih predavanja jeste da se djeca na jednostavan način, prilagođen njihovom uzrastu, pouče o osnovnim saobraćajnim pravilima za pješake i opasnostima koje ih vrebaju na kolovozu, te na taj način doprinesu njihovoj budnosti prilikom učešća u saobraćaju kao i tokom igre u blizini kolovoza.

Ovo je samo jedna od preventivnih aktivnosti koje policija sprovodi u cilju povećanja bezbjednosti saobraćaja, a dosadašnja praksa pokazala je da su ovakve akcije od izuzetnog značaja jer utiču na podizanje svijesti i vozača i najmlađih učesnika u saobraćaju o potrebi opreza na ulici.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise, da kretanje svojih vozila prilagode potrebama djece na putu, a roditelje podsjećamo na udio njihove odgovornosti u bezbjednom kretanju djece u saobraćaju.

PU Prijedor