Rudar-Prijedor je pobjedom u Gradišci u krajiškom derbiju protiv Kozare od 3:1 izbio na čelo tabele Prve lige Republike Srpske.

Najzapaženiji u redovima „rudara sa Sane“ bio je 21-godišnji Demir Jakupović, koji je bio strijelac dva gola i ponio epitet igrača utakmice, kao i u prethodnom susretu u srijedu protiv banjalučkog Željezničar Sport tima (2:1), kada je „načeo“ mrežu protivnika.

Lagan, ratsrčan, neuhvatljiv po boku bio je nerješiva enigma za svoje čuvare.

– Znali smo da je Kozara dobar protivnik na domaćem terenu i da nas čeka teška utakmica. Igrali smo napadački i to nam se isplatilo. Dominirali smo tokom čitavog toka utakmice, a i poslije primljenog gola, kada su Gradiščani smanjili rezultat na 2:1, nastavili smo sa svojim igrom i „dokrajčili ih“ – rekao je Jakupović.

Prve seniorske fudbalske korake načinio je u banjalučkom Borcu, gde je stigao u ljeto 2015.godine stigao iz matičnog kluba Podgrmeča (Sanski Most).

Poslije šest mjeseci prešao je u Rudar-Prijedor, za koji je tada u Premijer ligi BiH na 12 mečeva postigao tri gola.

I prošlu sezonu igrao je u elitnom rangu, nastupajući za Metalege iz Jajca, ali je potom uslijedio povratak u Potkozarje.

– Smatram da je Rudar-Prijedor dobra sredina za mene u kojoj mogu da pokažem koliko vrijedim. Uvjeren sam da imamo kvalitet da osvojimo prvo mjesto, a drago mi je što mi je trener Zlatko Jelisavac namijenio poziciju desnog krila na kojoj najviše mogu da pružim, jer mi u potpunosti odgovara – naglasio je Jakupović, koji je već na startu prvenstva potvrdio da će biti veliko pojačanje fudbalskog kolektiva, kome sljedeće godine predstoji obilježavanje velikog jubileja, devet decenija postojanja.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com