Rudar-Prijedor je u krajiškom derbiju u okviru 5.kola Prve lige Republike Srpske u Gradišci savladao Kozaru sa 3:1.

Tako su se „rudari sa Sane“, kao jedina do sada neporažena ekipa, ujedno i najefikasnija, našli na čelu tabele.

Ta pozicija im, ako se zna da su prošle sezone u regularnom delu takmičenja bili uz rame banjalučkom Borcu i sagleda kvalitet njihovog igračkog kadra, realno i pripada.

– Zadovoljan dam činjenicom da smo od prvog momenta kontrolisali igru i tako je bilo tokom cijelog toka utakmice. Na vrijeme smo i postigli prvi gol. Kao i u srijedu protiv Željezničar Sport tima, na odmor smo otišli sa vođstvom od 2:0, što nam je omogućilo da u drugo poluvrijeme uđemo rasterećeni. Međutim, u nastavku nismo iskoristili dvije-tri šanse da već tada riješimo pitanje pobjednika – priča šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Bio je svjestan strateg Prijedorčamna da protiv izabranika iskusnog trenera Borčeta Sredojevića neće biti nimalo lako osvojiti sva tri boda.

Ipak, pozivao je svoje pulene na odgovornost i disciplinu, ma ko da dobije priliku.

Bilo je i promjena u sastavu, jer je na neke igrače odlaganje duela sa „Željom“ i približavanje subotnjem megdanu ostavilo traga.

– Domaćin je smanjio na 2:1, ali naš odgovor bio je i u adekvatnim izmjenama, kojima smo podigli ritam igre, postigli treći gol i onda mirno priveli susret kraju. Moje momke krasila je želja za pobjedom, ali do nje se i stiže uz maksimalnu borbenost, upravo onakvu kakvu su svi, od prvog do posljednjeg ispoljili. Svakako da najviše raduje što je Demir Jakupović, strijelac dva gola, u potpunosti proradio, a da je Ognjen Jaćimović nastavio svoju uspješnu golgetersku seriju – naglasio je Jelisavac.

Vrijedi napomenuti da je pod vođstvom Jelisavca Rudar-Prijedor samo nastavio žetvu bodova iz prošle sezone protiv Kozare.

Naime, u pet mečeva, što u nadmetanju prije Lige za prvaka Srpske, a potom i u njoj, ostvario je četiri pobjede i jednim remizirao, sa ukupno osam postignutih i samo dva primljena gola.

Vremena za slavlje nema mnogo, jer Prijedorčane već u srijedu očekuje novo teško iskučenje, okršaj u Mrkonjić Gradu protiv prvoligaša Slobode u okviru šesnaestine finala 25.izdanja Kupa Republike Srpske.

ZNAČAJNA PODRŠKA „ALKOHOL BOJSA“

Rudar-Prijedor je imao podršku u Gradišci svojih vjernih simpatizera, popularnih „Alkohol bojsa“.

– Došlo je kombijem 20-ak naših navijača i ušli su na Gradski stadion pred naš prvi gol. Mnogo nam znači njihovo prisustvo, a značajan je i njihov udio u našoj pobjedi i svakako želimo da i dalje budu uz nas – istakao je Jelisavac

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Kozara Gradiška