Protekle subote na dječijem igralištu „Smješko“ u Velikom Palančištu održan je turnir u fudbalu.

Organizator i uspješan domaćin bilo je Udruženje žena, djece i omladine (UŽDIO) „Osmijeh“ iz Velikog Palančišta a ova sportska manifestacija je realizovana u okviru projekta „Svi za sport i sport za sve” koji je podržan od strane Grada Prijedora.

Na turniru su učestvovala djeca 2008. godišta iz klubova OFK „Braća Đurovski“ Prijedor, FK „Deportivo 2016“ Banja Luka, Škole fudbala “Gomjenica balon“ kao i domaća ekipa „Veliko Palančište“.

-Iako je na samom početku turnira pala jaka kiša, naši mali fudbaleri nisu odustajali. Turnir je protekao u sportskom i fer nadmetanju a prvo mjesto je osvojila domaća ekipa „Veliko Palančište“, drugo mjesto je zauzela ekipa OFK “Braća Đurovski“, treće ŠF „Gomjenica balon “ a četvrto FK „Deportivo 2016“ – rekla je Sanela Vokić, predsjednik UŽDIO „Osmijeh“.

Pehari i zahvalnice uručeni su svim učesnicima a domaćin je pripremio i osvježenje za sve učesnike i publiku.

-Bilo je to lijepo upoznavanje, druženje a i odličan fudbal na zadovoljstvo svih nas. Svi smo se lijepo zabavili i uživali uz dječicu. Želja nam je da ovaj turnir postane tradicionalan u našem mjestu i nadamo se da ćemo imati priliku da ugostimo još mnogo ekipa iz Prijedora a i šire okoline – istakla je Vokićeva.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – UŽDIO „Osmijeh“ Veliko Palančište