Rukometašice „Mire“ su u prijateljskom odmjeravanju snaga premijerligaša Bosne i Hercegovine, poslije nedavne pobjede na međunarodnom turniru u Prijedoru nad ekipom Bihaća, savladale ovog rivala i u gradu na Uni sa 36:27.

Najviše golova u redovima izabranica Ljubice Ivetić postigla je Dragana Mutić (devet), a u listu strijelaca uspisale su se još i Tea Sladaković (sedam), Duška Tintor i Božana Ćutković (po šest), Jelena Mutić (četiri), dok su Ana Perišić, Dragica Gligorević, Ana Suvajac i Milica Veselinović po jednom zatresle mrežu domaćih, kod kojih se istakla najefikasnija igračica utakmice, Azra Bašanović, sa deset pogodaka.

– Ova provjera je dobro došla na 15 dana pre početka prvenstva, da u oba kluba vide dokle se stiglo u pripremnom periodu i na koje greške treba staviti akcenat do starta borbi za bodove. Sve naše djevojke dobile su određenu minutažu. Vidno je da iz treninga u trening i utakmice u utakmicu sve više napreduju. I do sada su vrijedno trenirale, ali nas sve zajedno čeka još dosta posla – naglasila je Ivetićeva.

Prije početka susreta Ivetićeva je Azri Bašanović predala medalju za osvojeno prvo mjesto u Kupu Republike Srpske, s obzirom da je prošle sezone branila boje Prijedorčanki u tom takmičenju, ali je, zbog fakultetskih obaveza, izostala sa završnog turnira u Tesliću.

S druge strane, Bećo Bašanović, predsjednik Bihaća, uručio je „Miri“ zahvalnicu predviđenu za učešće na turniru (prvoligaš FBiH, Iskra iz Bugojna, nije se pojavio), ali svakako i za uspješnu saradnju dva kluba, koja traje od 2014.godine.

ŽRK Bihać: ŽRK Mira 27:36 ( 14:18)

ŽRK Bihać
Demirović, Memagić, Denić, Dautović 4, Bašanović 10, Alijagić, Hrkić 1, Stambolija 1, Husičić 6, Pečenković, Čeliković 1, Alijagić E. 4, Jogić
Trener: Asmir Hafurić

ŽRK Mira
Pantoš, Pjević, Ćutković 6, Veselinović 1, Suvajac 1, Tintor 6, Gligorević 1, Bilbija, Mutić 9, Sladaković 7, Mutić J. 4, Perišić 1, M. Gligorević
Trener: Ljubica Ivetić

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – USK sport